Keskiviikkona kolme uutta koronaa – jäljitystyö on vielä kesken

Ravintola Next Stepissä perjantaina ja lauantaina olleet henkilöt ovat voineet altistua koronavirukselle ja heidän tulee hakeutua koronatestiin, jos oireita ilmenee. Kati Soininen
Päivi Konttinen

Päivi Konttinen

Varkaudessa on todettu keskiviikkona kolme uutta koronatartuntaa, joista ainakin kaksi liittyy aikaisempaan altistumisketjuun. Altistuneiden osalta jäljitystyö on kesken.

– Kolmannen henkilön kohdalta jäljittäminen on vielä kesken ja parhaillaan selvitetään, onko tartunta tapahtunut mahdollisesti muualla. Aina on myös mahdollista, että tartuntoja tulee vielä lisää, koska kaikkia ravintolassa altistuneita on mahdotonta tavoittaa. Kuka on ollut sellaisessa lähikontaktissa, että tartunta on tapahtunut, on vaikea selvittää, riski siihen on aina olemassa, vt. sosiaali- ja terveysjohtaja Reetta Kettunen sanoo.

Tartunnan saaneiden lähipiirit on kartoitettu laajalti.

Ravintola Next Stepissä perjantaina ja lauantaina olleet henkilöt ovat siis voineet altistua koronavirukselle, joten mikäli heille tulee koronavirukseen sopivia oireita, on heidän hakeuduttava koronatestiin.

Varkaudessa tehdään tällä hetkellä 50-60 koronatestia päivässä, mikä on Kettusen mukaan paljon.

– Meillä on näitä reissutyöläisiä, jotka kulkevat kiihtymis- ja leviämisvaiheen alueilla ja altistumisia tapahtuu. Siksi kehotamme maskien käyttöön ja turvavälien pitämiseen.

Jos tulee kiihtymisvaiheen alueelta, olisi hyvä välttää ulkopuolisia kontakteja.

Myös hyvin pienioireinen tai oireeton voi tartuttaa.

– Kodin ulkopuolella olisi myös hyvä välttää kaikenlaisia joukkokoontumisia ja tapaamisia. Erityisesti, jos tulee kiihtymisvaiheen alueelta, olisi hyvä välttää ulkopuolisia kontakteja.

Kuntalaisia muistutetaan nyt erityisesti huolehtimaan turvavälien pitämisestä, maskien käytöstä sekä hyvästä käsihygieniasta. Oireisena pitää nyt ehdottomasti pysytellä kotona. Lisätty 2.12. kello 16.10 kuvatekstiin, että koronatestiin tulee hakeutua, jos oireita ilmenee.

Kommentoi