Varkaus suosittaa maskia yläkoululaisille: Kodit saivat Wilma-viestin tiistai-iltana, koulu jakaa kaksi maskia päivässä

Maskisuositus koskee Varkaudessa nyt myös yläkoululaisia. Riitta Ketola
Merja Turunen

Merja Turunen

Varkauden Waltterin koulun yläkoululaisille suositellaan kasvomaskin käyttöä keskiviikosta alkaen.

Huoltajat saivat asiasta vt. rehtori Teemu Mustosen lähettämän Wilma-viestin tiistai-iltana hieman ennen seitsemää.

Suositus perustuu Itä-Suomen aluehallintoviraston (avi) suosituksiin.

Maskisuositus on voimassa vuodenvaihteeseen asti. Se koskee myös koulun henkilökuntaa.

Koululaiset saavat koulun puolesta kaksi maskia koulupäivän aikana. Ensimmäisen maskin he saavat koulupäivän alkaessa ja toisen ruokailun jälkeen.

Tilatut maskit tulevat koululle keskiviikkona aamupäivän aikana.

Koulupäivän ensimmäisillä tunneilla oppilaat harjoittelevat, miten maskeja käytetään oikeaoppisesti. Aiheesta myös keskustellaan päivän aikana.

Mustosen mukaan maskien käyttösuositus on luonteeltaan ennaltaehkäisevä toimi eikä syytä suurempaan huoleen tällä hetkellä ole.

Samalla koulu rajoittaa vierailuja entisestään. Kaikki koulupalaverit pyritään jatkossa järjestämään etäyhteyksien avulla.

Jos huoltajilla on ollut sovittuna tapaaminen koululla tämän viikon torstaina tai sen jälkeen, koululta otetaan asian tiimoilta yhteyttä.

Varkauden lukio- ja ammatillisesta opetuksesta vastaava Sakky ei ainakaan tiistaina kertonut omilla verkkosivuillaan uusista ohjeista Varkauden kouluissa.

Sen sijaan Joroisten lukion oppilaat saivat tiistai-iltana viestin, jossa muistutettiin koulun maskisuosituksesta.

Joroisten kunnan laajennettu johtoryhmä kokoontuu keskiviikkoaamuna ja antaa uudet ohjeet rajoituksista.

Pieksämäellä todettiin tiistaina neljä uutta koronatartuntaa, joilla on keskenään yhteyksiä, vaikka tarkka tartuntojen alkuperä ei olekaan tiedossa.

Pieksämäen Harjun koulun isompien oppilaiden luokka on määrätty karanteeniin 7.12. saakka korona-altistuksen vuoksi.

Terveysviranomaiset määräsivät yhden luokan oppilaat siirtymään heti koulun loputtua koteihinsa ja jäämään karanteeniin.

Myös Crossfit Pieksämäki -salin ryhmätunneille viime viikonloppuna 27.–28.11. osallistuneita on asetettu karanteeniin.

Varkauden Teatteri

Seela Sella peruuntuu, katsomo 46-paikkaiseksi

Varkauden Teatteri peruu Seela Sellan vierailuesityksen ja pienentää katsomon 46 paikkaiseksi Itä-Suomen avin määräysten mukaisesti, teatteri tiedotti tiistai-iltana.

Keskiviikosta alkaen Itä-Suomessa saa järjestää vain korkeintaan 50 henkilön yleisötilaisuuksia, jos niissä voidaan noudattaa koronavirustilanteessa annettuja turvallisuusohjeita.

Siksi Varkauden Teatteri peruu Seela Sellan vierailuesityksen torstaina 3. joulukuuta. Vierailulle pyritään löytämään uusi ajankohta ensi keväälle.

Teatteri rajoittaa muiden esitysten katsomon kokoa 46-paikkaiseksi. Teatteri-Baari on suljettu vuodenvaihteeseen saakka.

Teatteri pyrkii jatkamaan esitystoimintaa kaikki turvaohjeet huomioiden ja katsojien vastuulliseen käytökseen luottaen sekä kehottaa katsojia pitämään jo lunastetut lippunsa tallessa.

Liput voi käyttää korvaaviin esityksiin. Mikäli asiakas vaatii rahansa takaisin, teatteri ei pysty palauttamaan Ticketmasterin palvelumaksuja.

Henkilöitä, jotka ovat ostaneet lippunsa ilman yhteystietojen jättämistä, pyydetään ottamaan yhteyttä lippumyymälään ensisijaisesti sähköpostitse myynti@varkaudenteatteri.fi tai puh. 044 364 8830. Muihin asiakkaisiin teatteri ottaa itse yhteyttä.

Kommentoi