Varkauden koronatartunnat nousivat yhdellä

Varkaudessa on todettu seitsemäs koronatartunta. Katja Luoma

Varkaudessa on todettu yksi uusi koronatartuna. Näin kertoo Terveyden ja hyvinvointilaitoksen THL:n tartuntatilasto. Varkaudessa on nyt kaikkiaan seitsemän koronatartuntaa, joista nyt todettu on ensimmäinen koko syksyn aikana.

Varkauden kaupungin tiedotteen mukaan varkautelaisen henkilön positiivista testiä ei ole otettu Varkaudessa. Kaupunki lupaa tiedottaa tarpeen mukaan lisää maanantaina.

Varkaudesta löytyi viisi tartuntaa pandemian ensimmäisessä aallossa keväällä. Kuudes tartunta ilmestyi THL:n tilastoihin heinäkuun puolessa välissä. Varkauden terveysammattilaisten mukaan kyse oli tilastointivirheestä. Korjausta tilastoon ei kuitenkaan koskaan tullut.

Pieksämäellä tartuntoja on todennut 26 ja Kuopiossa 243. Leppävirralla on todettu 5 tartuntaa mutta niistäkin kaikista on jo aikaa.

Lauantain oli taas synkkä päivä koronatilastoissa. THL raportoi 541 uutta koronavirustartuntaa. Näistä 227 raportoitiin Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla. Eniten uusia tapauksia on todettu Helsingin ja Uudenmaan, Pirkanmaan, Varsinais-Suomen, Pohjois-Pohjanmaan, Päijät-Hämeen ja Keski-Suomen sairaanhoitopiirien alueilla.

Viimeisten kahden viikon aikana on raportoitu 5 205 tartuntaa, mikä on 2 216 enemmän kuin edellisen kahden viikon aikana.

Koronaepidemian alusta lähtien Suomessa on raportoitu yhteensä 24 307 tartuntaa.

Perjantaihin mennessä Suomessa oli raportoitu 393 koronaviruksen aiheuttamaan tautiin liittyvää kuolemantapausta. Sairaalahoidossa oli perjantaina koronaviruksen aiheuttaman taudin vuoksi 152 ihmistä, ja heistä 19 oli tehohoidossa.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (Hus) sekä Päijät-Hämeen sairaanhoitopiirin alueella kielletään maanantaista alkaen kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleiset kokoukset ja yleisötilaisuudet. Enintään 10 henkilön tilaisuuksia voidaan kuitenkin järjestää. Päätöksen asiasta antoi Etelä-Suomen aluehallintovirasto.

Eilisen jälkeen Päijät-Hämeessä on todettu 26 uutta koronavirustartuntaa.

– Tärkeintä on välttää fyysisiä lähikontakteja perhepiirin ulkopuolisten kanssa, sanoo yhtymän johtajaylilääkäri Tuomo Nieminen tiedotteessa.

Myös esimerkiksi Kainuun sote suosittelee Kainuussa enintään 10 henkilön kokoontumisia sisätiloissa. Kasvosuojaimia suositellaan käytettäväksi, jos turvavälejä ei ole mahdollista säilyttää.

Kanta-Hämeessä ei suositella järjestettäväksi yli 10 hengen yksityistilaisuuksia. Lisäksi yleisötilaisuuksissa suositellaan pidättäydyttävän yli 10 hengen tilaisuuksista

28.11. kello 20.30 Juttuun on lisätty tiedot Varkauden kaupungin tiedotteesta.

Kommentoi