Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Seitsemän uutta koronatartuntaa Essoten alueella – Juvalla ja Kangasniemellä paljon altistuneita

Seitsemän uutta koronatartunnan saanutta on löytynyt Essoten alueelta. Kaksi tartunnan saaneista on löytynyt karanteeniin asetettujen joukosta Mikkelistä. Kaksi sairastunutta löytyi Juvalta, joista yhden tartuntaketju on uusi ja kolme sairastunutta Kangasniemeltä.

Yhden tartuntaketjun jäljitys on edelleen käynnissä ja sen suhteen tehdään massatestausta. Noin 50 henkilöä massatestataan eri puolilla Essoten aluetta ja karanteeniin asetetaan yhteensä noin sata henkilöä.

– Tilanne on nyt huolestuttava Kangasniemellä ja Juvalla. Vaikka olemme yhä perusvaiheessa koronatartuntojen suhteen, on viitteitä siirtymisestä kiihtymisvaiheeseen. Tätä silmällä pitäen tiukennamme ohjeistuksia sekä alueen väestölle että henkilöstöllemme, Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä kertoo tiedotteessa.

Yksi Juvan tartunnoista on Paatelan kyläkoululla, jonka sisältä ja ympäriltä on asetettu karanteeniin noin 50 henkilöä. Koulu siirtyy etäopetukseen Juvan kunnan päätöksillä. Tilanteen selvittämiseksi Essote on suositellut Juvan joulukauden avauksen perumista. Uusia tapauksia voi vielä ilmetä massatestauksessa.

Kolme samaan tartuntaketjuun kuuluvaa tapausta löytyi Kangasnimeltä. Yksi tartunnoista on Essoten Kangasniemen jaksohoidon yksikön työntekijällä, jonka johdosta jaksohoidon asiakkaat ja henkilöstö on asetettu karanteeniin 5. joulukuuta saakka ja yksikkö vierailukieltoon. Jaksohoito tarkoittaa ikäihmisten lyhytaikaista hoitoa, kun tarve hoitopaikkaan ei ole pysyvä.

Essote testaa jaksohoidon asiakkaita ja henkilöstöä ja siirtää hoitohenkilökuntaa kuntayhtymän muista toimipisteistä toiminnan turvaamiseksi. Vanhus- ja vammaispalvelujen päivätoimintaa ei toistaiseksi järjestetä ja asiakkaille pyritään järjestämään vastaavia palveluja kotiin.

– Juvalla ja Kangasniemellä järjestetään koronatestauksia myös tulevana viikonloppuna, pandemiapäällikkö Hans Gärdström kertoo.

On todennäköistä, että lähialueiden tilanne huonontaa myös Etelä-Savon tilannetta mahdollisesti nopeastikin. Tartuntoja tulee nyt varsinkin yksityistilaisuuksista ja työpaikoilta.