Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Poleenin eteen Pieksämäellä avataan drive in-koronatestauspiste

Pieksämäen kaupunki lisää merkittävästi koronatestaamista paikallisen koronaepidemiatilanteen vuoksi. Terveyskeskus avaa tänään maanantaina uuden drive in- testauspisteen Poleenin eteen (Savontie 13). Piste on avoinna tällä viikolla joka arkipäivä maanantaista perjantaihin kello 16-18.30.

– Testauspisteeseen voi hakeutua suoraan ilman ajanvarausta kaikki, joilla on ollut viimeisen seitsemän päivän aikana koronaan viittaava oire ja, jotka eivät jostain syystä ole testiin vielä hakeutuneet. Testauspisteen avaamista on valmisteltu viikonlopun ajan ja yksityiskohdat varmistettiin maanantaiaamuna, Pieksämäen vt. johtava lääkäri Aino Rubini toteaa.

Koronatestiin voi edelleen hakeutua myös terveyskeskuksen vastaanottojen puhelinnumeron 015 788 44 31 kautta (klo 8-14 arkipäivisin), jolloin saa ajanvarausajan testaukseen terveyskeskuksen yhteyteen.

– Testettavien määrä ei ole Pieksämäellä vielä noussut merkittävästi. Lisäämällä testausta ja laskemalla kynnystä koronatestiin hakeutumiselle yritämme saada kiinni mahdollisesti paikalliseen väestöön levinneet koronatartunnat. Tämän viikon aikana selviää, onko tarvetta jatkaa rajoitussuosituksia ja testauspistettä vielä ensi viikonkin ajan, Rubini sanoo.

Koronaan viittaavia oireita ovat yskä, hengenahdistus, kurkkukipu tai kurkun karheus, nuha tai nenäntukkoisuus, haju- ja makuaistin häiriöt, päänsärky, voimattomuus, väsymys, kuume, pahoinvointi, oksentelu, ripuli. Pelkistä oireista ei voi päätellä, onko hengitystietulehduksen aiheuttaja koronavirus vai joku muu virus tai bakteeri