Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kolme uutta koronatartuntaa löytyi Essoten alueelta – tartunnoista kaksi on Pieksämäellä

Kolme uutta positiivista koronatestin tulosta on löytynyt Essoten alueelta. Kaksi uutta tartuntaa havaittiin Pieksämäellä ulkomailta Suomeen saapuneiden testeissä. Pieksämäkeläiset ja Pieksämäellä oleilevat voivat olla myös yhteydessä arkisin klo 8-14 terveyskeskuksen vastaanotoille numeron 015 788 4431 kautta.

– Tartuntaketjujen katkaisemiseksi testaukseen tulee hakeutua matalalla kynnyksellä viipymättä, jos ilmenee hengitystietulehdus tai muita koronaan viittaavia oireita. Kasvomaskisuositus on ennallaan: mikäli liikut julkisissa paikoissa, joissa turvavälien pitäminen ei onnistu, niin kannattaa ehdottomasti käyttää maskia niin itsensä kuin muiden suojaamiseksi, Essoten pandemiapäällikkö Hans Gärdström kehottaa tiedotteessa.

Mikkelissä kaupungintalon ja kaupungin virastotalon korttelissa työskentelevällä henkilöllä on todettu koronavirustartunta. kaupungintalon ja kaupungin virastotalon korttelissa työskentelevällä henkilöllä on todettu koronavirustartunta. Tämä tartunta liittyy viime maanantaina kaupungintalolla vierailleeseen koronavirusta kantaneeseen henkilöön. Nyt positiivisen tuloksen saanut henkilö on kaupungin työntekijä, joka ei kuitenkaan ole johtoryhmän jäsen. Essote on asettanut kahdeksan kaupungin työntekijää karanteeniin. Heidän joukossaan on myös johtoryhmän jäseniä.

Essote on esittänyt, että kaupungintalo ja kaupungin virastotalo suljetaan viikoksi varotoimenpiteenä. Näissä tiloissa työskentelevät määrätään etätöihin 22. marraskuuta saakka. Myös kaupungintalolla sijaitseva kaupungin kirjaamo pidetään suljettuna.

Mikkelissä on voinut altistua keskiviikkona Tokmannissa keskiviikkona 11. marraskuuta kello 16-16.45 välisenä aikana, Prismassa torstaina 12. marraskuuta klo 16-17 välisenä aikana ja kaupungin virastotalon lounashuoneessa tiistaina, keskiviikkona ja torstaina 10.-12. marraskuuta klo 11.45-12.15 välisenä aikana.

– Koronaan viittaavia oireita saaneiden henkilöiden tulee hakeutua matalalla kynnyksellä testeihin. Niihin pääsee joko jättämällä sähköisen yhteydenottopyynnön Omaolon arvion kautta tai soittamalla Päivystysavun numeroon 1161117, Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä sanoo.