Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pieksämäen koronaryppään jäljitys loppusuoralla – altistumisia on voinut tapahtua myös ruokakaupoissa

Pieksämäellä torestaina löytyneen 64 korotartunnan jäljitys on pääosin saatu tehtyä. Jäljitystä on tehnyt Essoten ja Pieksämäen kaupungin yhteinen tiimi.

– Arviomme mukaan noin kolmasosa positiivisen testituloksen saaneista on sairastanut taudin viimeisen kuukauden aikana. He myös sopisivat tartunnan lähteeksi lähiviikkojen aikana Pieksämäeltä tulleisiin muihin tapauksiin, joiden lähde on tähän asti jäänyt epäselväksi, Essoten pandemiapäällikkö Hans Gärdström kertoo tiedotteessa.

Isolla osalla koronatartunnan saaneista on tällä hetkellä lieviä oireita. Suurin osa on oireettomia.

– Partaharjun puutarha on terveydenhuollon näkökulmasta toiminut vastuullisesti ja ollut isona apuna tartuntojen jäljityksessä. Tässä yhteydessä haluan kiittää myös Etelä-Savon pelastuslaitosta, joka auttoi testauksen järjestämisessä puutarhalle, Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä kiittelee.

Viimeisen viikon aikana myös muut henkilöt ovat voineet altistua koronataudille useissa paikoissa Pieksämäellä, varsinkin ruokakaupoissa. Lisäksi virukselle on voinut altistua viime sunnuntaina 8. marraskuuta klo 10-12 Pieksämäen ortodoksisessa kirkossa.

Suuren altistuneiden määrän takia Essote ja Pieksämäen kaupunki ovat suunnitelleet rajoitustoimet, joilla pyritään nopeasti ja tehokkaasti estämään taudin eteneminen ja tukahduttamaan se niin terveysturvallisuuden takaamiseksi kuin yritystoimintojen jatkumisen vuoksi. Pieksämäen kaupunki kertoo rajoitustoimista omilla nettisivuillaan.

– Kasvomaskeja tulee käyttää suosituksen mukaisesti koko Essoten alueella ja lievissäkin oireissa hakeutua testeihin joko Omaolon arvion tai Päivystysavun numeron 116117 kautta, Gärdström muistuttaa.