Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pieksämäki koronavirusepidemian kiihtymisvaiheessa  – etätöihin siirtymistä suositellaan yksityisellä ja julkisella puolella

Pieksämäki on tällä hetkellä koronavirusepidemian kiihtymisvaiheessa. Tämä tarkoittaa, että tartuntojen alueellinen ilmaantuvuus on noussut merkittävästi ja positiivisten näytteiden osuus on enemmän kuin prosentti väestöstä. Torstaina Partaharjun puutarhan alueella Pieksämäellä järjesteystä lähes 200 henkilön joukkotestauksesta on löytynyt yhteensä 64 koronatartuntaa.

Essoten ohjeistamana Pieksämäellä otetaan käyttöön kiihtymisvaiheen mukaiset suositukset perjantaista 13. marraskuuta aina lauantaihin 21. marraskuuta välisenä aikana.

Kasvomaskin käyttösuositus on voimassa kaikille yli 15-vuotiaille julkisessa liikenteessä ja tiloissa, joissa turvaetäisyyttä ei pystytä pitämään. Sosiaali- ja terveyspalveluissa käytetään asiakas- ja potilaskontakteissa kirurgista suu-nenäsuojaa. Maskisuositus on voimassa myös ammattioppilaitoksissa ja lukiossa.

Etätyöhön suositellaan siirtymään niissä työtehtävissä, joissa se on mahdollista. Koskee sekä yksityisiä että julkisia toimijoita.

Vallitsevan koronatilanteen vuoksi kaikki Pieksämäen kaupungin omistajat liikuntapaikat suljetaan reilun viikon ajaksi.

– Tänään perjantaina klo 12 suljetaan kaikki kaupungin omistamat liikuntapaikat ja ne pysyvät kiinni 21.11. saakka, Pieksämäen liikuntapalvelupäällikkö Antti Nousiainen toteaa.

Yksityisiä liikuntatoimijoita suositellaan tutustumaan OKM:n ohjeistukseen sisätiloissa järjestettävästä liikunta- ja kulttuuritoiminnasta.

Nuorisotilat ovat avoinna normaalisti.

Julkishallinnon kokoukset järjestetään etänä. Suositellaan aikuisten sisätiloissa tapahtuvan ryhmäharrastustoiminnan keskeyttämistä tai siirtymistä etätoteutukseen. Yleisötilaisuuksien osanottajamäärä rajataan sisätiloissa puoleen normaalista paikkamäärästä. Yksityistilaisuuksien suhteen kehotetaan noudattamaan harkintaa ja suositellaan ettei yli 20 hengen yksityistilaisuuksia järjestetä. Kaikissa yleisötilaisuuksissa edellytetään noudatettavan THL:n ja OKM:n ohjeen noudattamista. Kuitenkin esimerkiksi kirjastot ovat avoinna normaalisti.

Ravintoloita suositellaan toimimaan Aluehallintoviraston ohjeiden mukaisesti. Anniskelu tulee lopettaa kello 22. Pääasiassa alkoholijuomia tarjoavien ravintoloiden asiakaspaikoista puolet saa olla käytössä.

Muut ravitsemusliikkeet, kuten ruokaravintolat, kahvilat, pikaruokapaikat ja pizzeriat saavat olla auki klo 24 asti ja asiakaspaikoista saa olla käytössä kolme neljäsosaa. Lisäksi on tarjottava mahdollisuus käsienpesuun ja ravintolan on huolehdittava riittävistä etäisyyksistä sisätiloissa ja mahdollisissa jonotustilanteissa.

Tärkeintä on huolehtia hyvästä käsihygieniasta, säilyttää turvavälit ja yskiä kertakäyttöiseen nenäliinaan tai hihaan.

Mikäli tulee pieniäkin koronavirukseen viittaavia oireita, on oltava yhteydessä terveyskeskuksen vastaanotoille puh. 015 7884431