Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pisaban pelaajalla koronatartunta – Altistua on voinut useissa paikoissa Pieksämäellä

Salibandyseura Pisaban B-juniorijoukkueen pelaajalla on todettu koronatartunta perjantaina 23. lokakuuta. Seuran puheenjohtaja Auri Saloranta kertoo, että jäljitys on käynnissä.

– Keskeytämme harjoitustoiminnan koko seuralta kymmeneksi vuorokaudeksi. Kilpatoiminnan osalta odotamme nyt viranomaispäätöksiä, Saloranta kertoo.

Sunnuntain C-joukkueen turnaus on kuitenkin peruttu. Turnaus oli tarkoitus pelata Urheilutalolla.

Tartunnan saaneen pelaajan testaus tapahtui nopeasti heti oireiden ilmaannuttua.

Altistua on voinut Pieksämäellä urheilutalolla 21. lokakuuta kello 18 eteenpäin ja 22. lokakuuta klo 18 eteenpäin, 22. lokakuuta Asemaravintola Tähdessä klo 13–15 tai Lidlissä 22. lokakuuta kello 14.45-15.15. Koronaan viittaavia oireita saavien tulee soittaa Päivystysavun numeroon 116117 koronatestausta varten.

Lisäksi Mikkelin Palloilijoiden joukkue on voinut altistunut tiistaina 20. lokakuuta pelatussa ottelussa KTP:tä vastaan.

– Tilanne näyttää muutoin rauhalliselta, mutta voi muuttua hyvinkin nopeasti. Olemme edelleen koronan toisen aallon suhteen perusvaiheessa. Muutamia henkilöitä on koronan takia sairaalahoidossa, kertoo Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä.

Jalkapalloseura Savon Pallo ilmoitti perjantai-iltana, että myös se pitää taukoa treeneistä.

– Savon Pallolla ja Pisaballa on paljon yhteisiä pelaajia ja seuratoimijoita, joten myös Savon Pallo pitää ensi viikon taukoa treeneistä. Pysytään terveinä ja pidetään toisistamme huolta! seura kertoo päivityksessään.

Saloranta on käynyt keskustelua joukkueiden valmentajien kanssa.

– Kyllä tämä asia koskettaa isoa joukkoa ihmisiä, myös edustusjoukkuettamme ja miesten kakkosjoukkuetta. Heillä on yhteiset treenit.

Edustusjoukkueen ja miesten kakkosjoukkueen treeneissä käy myös useita B-juniori-ikäisiä pelaajia. Edustuksen joukkueen edellinen peli oli 10. lokakuuta Siilinjärvellä. Seuraavan ottelun pitäisi olla 29. lokakuuta Joensuussa.

Saloranta painottaa, että Pisaba suhtautuu asiaan kaikella vakavuudella.

– Viranomaisten ohjeistuksen mukaan asetamme joukkueita karanteeniin. Vaikutuksia tällä tulee olemaan aivan varmasti.

Syyslomien loppumisen odotetaan tuovan alkuviikosta ruuhkia Essoten palveluihin.

– Lisäämme henkilöstöä Päivystysavun koronalinjalle ja näytteenottoon. Jonoja saattaa silti syntyä ja toivon asiakkailta pitkämielisyyttä. Näytteenottoon pääsee meillä nyt nopeasti ja tulokset tulevat pääsääntöisesti vuorokauden sisällä, kertoo pandemiapäällikkö Hans Gärdström.