Pyörän valo puuttui 372 pyöräilijältä – Poliisi muistuttaa vielä asiasta

Itä-Suomen poliisi jakoi viikon pyörävalvontatempauksen aikana 372 huomautusta polkupyöräilijöille. Lisäksi neljä pyöräilijää sai liikennevirhemaksun.

– Liikennevirhemaksut koskivat pyöräilyä jalkakäytävällä. Vaadittujen valojen puuttumisesta pimeällä jaettiin vielä huomautuksia ja neuvottiin. Jatkossa siitäkin voi saada 40 euron liikennevirhemaksun, ylikomisario Petri Pahkin Itä-Suomen poliisista sanoo.

Valvontatempauksen tarkoitus oli muistuttaa, että polkupyörissä pitää olla heijastimet. Lisäksi pimeässä tai hämärässä ajettaessa edellytetään valkoista tai vaaleankeltaista valoa eteenpäin ja nykyään myös punaista taaksepäin.

– Etu- ja takavalojen käyttöastetta on nostanut niiden hyvä tarjonta kaupoissa ja että valot on nykyään erittäin helppo kiinnittää.

Jos ennen valoja piti ruuvailla ja asennella paikoilleen, nykyisissä etu- ja takavaloissa on kevyitä led-valoja, joita saa kiinni erilaisilla klipseillä tai kuminauhakiinnikkeillä.

Pahkinin mukaan valoja voi olla useampikin. Nykyään sallitaan pyörässä kiinni olevan valon lisäksi myös valot, jotka ovat kiinni esimerkiksi repussa tai otsalla otsalamppuna.

– Poliisi suosittelee kuitenkin, että pyörissä oli yhtäjaksoisesti palava, ei vilkkuva valo. Vilkkuvat valot ärsyttävät joitakin.

Osa vilkkuvaloista voi aiheuttaa räpseelle herkille ihmisille myös sairauskohtauksia. Lisäksi vilkkuvalosta ei aina pimeässä heti hoksaa, mistä kulkijasta on kyse.

Pahkin muistuttaa myös jalankulkijoita muistamaan heijastimet, kun etenkin syysillat ovat jo pimentyneet.

Poliisi valvoo vielä ensi viikolla teematapauksessa pyöräilijöiden valoja.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut