Jukurien U20-joukkue joutui karanteeniin: Mikkelin alueelle suositellaan etäkokouksia ja maskien käyttöä koronaryppään vuoksi

Mikkelissä on tiukennettu koronasuosituksia tartuntaryppään vuoksi. Päivi Tuovinen

Essoten alueella on todettu koronatartuntojen rypäs, ja positiivisten testitulosten lukumäärä on noussut yhteensä viiteen.

Mikkelin Jukurien U20-joukkueen kolmella pelaajalla on todettu koronavirustartunta maanantai-iltana. Altistumisen vuoksi koko Jukurien U20-joukkue ja sen kanssa tekemisissä olleet valmentajat ja muut toimihenkilöt on asetettu karanteeniin.

Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä Essote selvittää parhaillaan altistuneiden kokonaismäärää. Tässä vaiheessa tiedossa olevia altistuneita on useita kymmeniä, ja heidän joukossaan on myös viisi Jukurien liigajoukkueen pelaajaa.

Osa todettuihin sairaustapauksiin liittyvistä altistumisista on tapahtunut muualla kuin urheilutoiminnassa. Sairastuneet ovat lieväoireisia, ja he ovat kotihoidossa.

– Tiukennamme jälleen suosituksia. Suosittelemme, että Mikkelin alueella on kaikki kokoukset pidetään etänä ainakin viikon ajan. Kasvomaskeja suosittelemme jälleen käytettäväksi kaikessa julkisessa liikenteessä ja tilanteissa, joissa turvavälien pitäminen on vaikeaa. Hyvä käsi- ja yskimishygienia on nyt tavallistakin tärkeämpiä. Niillä voidaan välttää monta jatkotartuntaa, sanoo Essoten pandemiapäällikkö Hans Gärdström.

Oireita saaneiden tulee olla yhteydessä Päivystysavun numeroon 116 117.

Mikkelin kaupunki ja jääkiekkojoukkue Jukurit kertovat omilla sivuillaan toimistaan tilanteen vuoksi. Yksi sairastuneista on ollut tartuttavana Mikkelin lukiossa. Essote testaa koko joukkueen ja oireita saaneet altistuneet.

Altistuneissa on myös Essoten työntekijöitä ja kuntayhtymä tiukentaa omia ohjeistuksiaan.

– Pidän todennäköisenä, että testeistä löytyy tartuntoja vielä lisää. Karanteeniin asetettavia tulee olemaan yli sata, kertoo Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä.

– Olemme yhteydessä viranomaisiin Kouvolaan ja Hämeenlinnaan, joissa joukkueella oli viikonloppuna pelit.

Todetut sairaustapaukset ja altistukset vaikuttavat myös Jukurien Nuorten SM-liigan otteluohjelmaan. Muutoksista tiedotetaan erikseen myöhemmin, kun Suomen Jääkiekkoliitto on tehnyt asiaa koskevat päätökset.

Mikkelin jäähallit on suljettu toistaiseksi. Mikkelin liikuntapaikkapäällikkö Pekka Turunen vahvistaa asian.

Turusen mukaan jäähalli puhdistetaan ja desinfioidaan perusteellisesti. Jatkosta hän ei vielä osaa sanoa mitään. Muita kaupungin liikuntapaikkoja sulkeminen ei koske.

– Odotamme jatko-ohjeita, joiden mukaan toimia, Turunen sanoo.

Keskustelu