Joroinen sulkee kaikki liikuntatilat ja kokoustilat – myös tilaisuuksia perutaan

Joroisten kunta sulkee muun muassa urheilutalon koronaviruksen leviämisen estämiseksi. Mari Kosonen

Sari Ristamäki

Joroisten kunta rajoittaa tuntuvasti maan hallituksen linjaamaa ei välttämätöntä -toimintaa ja kokoontumisia. Kunta sulkee toistaiseksi kaikki liikuntatilat ja kokoustilat.

Ensi maanantaista lähtien kiinni ovat koulun toiminnan ulkopuolella yhtenäiskoulun juhlasali, Joroisten urheilutalo sekä urheilutalon kuntosali, Kuvansin koulun sali, kirjaston kokoustila, Kotkanmaja ja myös kunnanviraston kokoustilat sekä koulukeskuksen auditorio. Myös kerhotila Kuperkeikka menee kiinni.

Koulun, varhaiskasvatuksen, kirjaston sekä nuorisotilojen toimintaa jatkuu. Sen sijaan avoimen varhaiskasvatuksen perhekerhoja ei kevään aikana järjestetä.

Ulkomailta palaavat henkilöiden, jotka ovat kunnan palvelujen piirissä, pitää sopia kahden viikon poissaolosta. Tämä koskee muun muassa koulussa tai päivähoidossa olevia lapsia. Palvelut järjestetään mahdollisuuksien mukaan asiakkaan kotiin esimerkiksi etäopetuksena.

Myös tilaisuuksia perutaan 16.3.–31.5. välisenä aikana. Tilaisuuksista perutaan Urheilugaala (1.4.), Nuorten kuulemistilaisuus (2.4.), Järjestöilta (8.4.), Tallari-konsertit (16.4.), Salibandypuulaaki (17.–18.4.), Veteraanijuhla (27.4.) ja Kirjastoluento (29.4.).

Kunta suosittaa, että yli 500 hengen yleisötilaisuudet perutaan toukokuun loppuun saakka. Lisäksi tätä pienempiä yleisötilaisuuksia tai kokoontumisia tulee mahdollisuuksien mukaan välttää. Kunta peruu toistaiseksi omat suuria yleisömääriä keräävät tapahtumat.

Tiedotteessa todetaan, että Joroisten kunta haluaa omalta osaltaan helpottaa koronaviruksen rajaamistoimia ja toimii Suomen hallituksen ohjeistuksen mukaisesti. Tämän seurauksena ei välttämätöntä -toimintaa ja kokoontumisia rajoitetaan.

Kunnan osalta tämä koskee pääasiassa liikuntatiloja, liikunnanohjauksia sekä muuta harrastustoimintaa.

– Kannustamme teitä kuitenkin liikkumaan ulkona ja luonnossa myös toimitilojen kiinni olemisen aikana, Joroisten kunnan laajennetun johtoryhmän tiedotteessa sanotaan.

Keskustelu