Terveyskeskuksen kuntoutusosasto muuntuu hengitystieinfektiota sairastavien hoitoon – henkilöstöä keskitetään pakollisiin töihin

Varkaus keskittää terveydenhoidon henkilöstöä turvaamaan välttämättömiä palveluja. Mari Petäjä

Sari Ristamäki

Varkauden terveyskeskus muuntuu huolehtimaan koronavirustartunnan saavien hoitoon.

Kaupunki toteaa tiedotteessaan, että tilanne on yhä rauhallinen. Varautumistoimenpiteisiin on ryhdytty tartuntojen leviämisen estämiseksi. Koronapotilaiden hoito on turvattu.

Kuntoutusosasto on tyhjennetty keskiviikkona ja sen toiminta on muutettu hengitystieinfektio-oireisten osastoksi. Henkilökuntaa on perehdytetty työskentelemään tartunnan saaneiden potilaiden kanssa.

Terveyskeskuksessa joudutaan turvaamaan kriittisiä toimintoja ja siirtämään henkilöstöä niihin tehtäviin ja toimipisteisiin, joiden ylläpitäminen on välttämätöntä. Siksi psykiatrian osasto sulkeutuu toistaiseksi perjantaina 27. maaliskuuta.

Osaston henkilökuntaa siirretään tarvittaviin tehtäviin muissa terveydenhuollon yksiköissä sekä psykiatrian akuuttityöryhmään, joka osaston sulun aikana toimii laajennetusti ja antaa tukea potilaille kotiin.

Mikäli psykiatristen potilaiden hoito sitä edellyttää, on osaston toiminta mahdollista käynnistää myös virusepidemian aikana uudelleen.

– Ensisijaista on kuitenkin turvata henkilökunnan riittävyys poikkeuksellisessa tilanteessa kriittisissä työtehtävissä, tiedotteessa todetaan.

Lisää tietoa muun muassa psykiatrisen hoidon toiminnasta saa Varkaus-fi -sivuilta.

Keskustelu