Varkaudessa on tehty jo 710 koronavirustestiä – Testausta jatketaan edelleen lievissäkin oireissa

Varkauden ja Joroisten alueella koronatestauksia tehdään edelleen ja palvelualuepäällikkö Eija Ruotsalainen kannustaa hakeutumaan testeihin lievissäkin oireissa. Päivi Konttinen

Tiina Laine

Varkauden ja Joroisten alueella koronatestauksia tehdään edelleen ja palvelualuepäällikkö Eija Ruotsalainen kannustaa hakeutumaan testeihin lievissäkin oireissa.

– Jos tuntee hengitystie- tai ripulioireita, kannattaa hakeutua testeihin. Näytteitä otetaan, jos vähänkään tuntee oireita, hän toteaa.

Soitto vain ensin, ja sen jälkeen selvitetään, missä testi tehdään.

Kaikkiaan koronavirustestejä oli kuluvan viikon maanantaihin mennessä tehty Varkaudessa 710 kappaletta.

Hyväkuntoiset testataan hengitystieinfektiovastaanotolla ja samalla arvioidaan tilanne.

– Henkilökunta käyttää kirurgisia suojaimia ja niitä on tarjolla myös testattaville. Muuten pyrimme siihen, että palveluissa on mahdollisimman vähän asiakkaita kerrallaan, joten tänne on turvallista tulla, Ruotsalainen kertoo.

Mobiilipalvelu tulee kyseeseen silloin, jos kotoa ei pääse liikkumaan. Silloin terveydenhoitaja käy kotona ottamassa näytteet.

Alueella ei ole tullut tietoon yhtään uutta koronavirustapausta.

– Tilanne on alueella ollut muuttumaton jo yli 20 vuorokautta, ja tästä täytyy antaa iso kiitos alueen asukkaille. He ovat noudattaneet ohjeita erittäin hyvin, Ruotsalainen kiittelee.

Hän toivoo, että ihmiset olisivat jatkossakin huolellisia käsienpesussa ja turvaväleissä, vaikka koronarajoituksia pikku hiljaa poistetaankin.

– On ihan hyvä, että yhteiskunta avautuu pikku hiljaa ja ihmiset saavat liikkua ulkona. Valtakunnallisia THL:n suojautumisohjeita kannattaa kuitenkin edelleen noudattaa.

Keskustelu