Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Keski-Savo Kesälehti tästä.

Tiina Laine Matkailu avartaa ja tällä kertaa se paska maa ei ollutkaan Saksa

Kävimme pienellä porukalla taannoin Lontoossa. Viikonloppureissu oli mitä mainioin kokemus ja seura sitäkin parempi.

Nykyään Euroopan kaupunkikohteisiin sujahtaa nopeasti ja monet upeat nähtävyydet ovat kuin käden ulottuvilla lensit sitten sinivalkoisin siivin tai jollain muulla värjätyllä.

Tällä kertaa lennettiin ranskalaisin siivin, ja ainakin vähään aikaan viimeistä kertaa.

Keihäänheittäjä Seppo Räty lanseerasi aikoinaan elämään jääneen sanonnan: Saksa on paska maa.

Nyt täytyy sanoa, että sitä itseään oli täynnä Ranska ja sen asiakaspalveluasenne. Kadottivat näet matkatavaramme, jotka taisivat lopulta nähdä enemmän maailmaa muin me.

Pakottivat laittamaan meidän vähäiset käsimatkatavat väkisin ruumaan ja se oli viimeinen virhe.

Niitä emme sitten matkan aikana nähneet ja kotiin ne palautuivat ripotellen, viimeinen lähes kuukausi matkan jälkeen. Toki jälleennäkeminen oli onnellinen asia, mutta olisin voinut tavarat myös hyvästellä.

No, pakko on tässä vaiheessa kohtuuden nimissä sanoa, että hävisi matkatavarat kerran Saksassakin. Jäivät vaihtolennolla Berliinin lentokentälle.

Mutta tulivat perässä heti seuraavalla lennolla ja palautuvat oven eteen lähes minuutin tarkkuudella luvatusta.

Saksalaisella täsmällisyydellä on puolensa. Ranskalaisella huolettomuudella ja ylpeydellä sen sijaan aina ei. Ainakaan asiakaspalvelussa, jota oli hyvin vaikea tilanteeseen löytää.

Matkailu avartaa sanovat. Tässä tapauksessa myös lompakkoa. Kotiin palanneesta matkalaukusta oli hävinnyt useampi aski savukkeita ja puhelimen laturi.

Taitaa joku Ranskan taivaan alla puhallella savurenkaita, mutta toivottavasi edes pieni pisto sydämessään.

Nyt siellä joku on hyvillään, että savukkeet haihtuivat savuna ilmaan eivätkä pilaa muiden hengitysilmaa Savossa.

Menetys ei kuitenkaan ollut se mistä mieleni niin pahoitin. Eniten tuntui pahalta se, että joku jossain on ihan työkseen penkonut matkalaukun tavaroita ja kaivellut alusvaatteiden seasta tarvitsemansa.

Kuluvalla viikolla Finnair ilmoitti, että tekee muutoksia siihen mitä koneeseen jatkossa voi ottaa mukaan käsitavaroiksi.

Tai oikeastaan minkä kokoisia laukkuja ja tavaroita.

Tämä uudistus on tervetullut. Kun entistä useampaa kiinnostaa viikonloppuloma jossain Euroopan kaupungissa, sitä vähemmän ruumaan menee matkalaukkuja ja viikonvaihteeksi varatut tavarat ahdetaan käsimatkatavaroihin.

Rumba niiden saamiseksi hyllyyn ja sieltä pois on nykyään lennoilla aikamoinen ja pahimmillaan vie aikaa niin, että lennot myöhästyvät.

Mielelläni laitan jatkossakin tavarani lentokoneen ruumaan, jos se sujuvoittaa lentoa.

Mutta ranskalaisen koneen ruumaan niitä en taida uskaltaa ihan lähiaikoina laittaa.