Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Keski-Savo Kesälehti tästä.

Vaalipostia | Varkauden seudun ehdokkaat ovat tehneet loistavaa vaalityötä, pääosin erittäin hyvässä hengessä

Sari Ristamäen kirjoitus (Horisontti WL 19.3.) kiteytti hyvin asian: Pettymys on suuri jos Varkauden seutu ei saa kansanedustajia.

Vaaleihin on aikaa reilu viikko ja vaikka olenkin puolueellinen arvioimaan, niin totean, että me Varkauden seudun ehdokkaat olemme tehneet loistavaa vaalityötä, pääosin erittäin hyvässä hengessä yli puoluerajojen. Tahtotila tiivistää Itä-Suomen, Savo-Karjalan ja Varkauden seudun edunvalvontaa on yhteinen. Olemme tavanneet valtavan määrän ihmisiä ja puhuneet omia vahvuuksia korostaen, mutta toivottavasti myös kuunnellen äänestäjien näkemyksiä ja mielipiteitä.

Kansanedustajien tehtävä on toimia lainsäätäjinä ja huomioida näin koko Suomi. Kansanedustaja on kuitenkin myös alueensa edustaja ja hänen odotetaan olevan hyvin perillä oman alueensa asioista. Näin on kirjoitettu ihan virallisessa tehtävänkuvauksessa. Käytännön esimerkit osoittavat, että kansanedustaja pystyy aktiivisella toiminnallaan lainsäätämistehtävän ohella myötävaikuttamaan kotiseutuaan koskevien asioiden/hankkeiden etenemiseen eduskunnan isoissa rattaissa.

Politiikka on kestävyyslaji, jossa menestyminen vaatii laajaa perehtymistä asioihin, alueen tarpeiden tuntemusta, laajoja verkostoja sekä himppusen ”tervettä röyhkeyttä”, jotta oman alueen merkitykselliset asiat saavat riittävän huomion.

Itä-Suomen edunvalvonta ei saa pysähtyä vaalipiiri- tai maakuntarajoihin. Varkauden seudulla olemme tehneet tiivistä yhteistyötä Keski-Savo -pohjalla ja pidän tärkeänä että kansanedustajat kykenevät vaalipiirirajat ylittävään edunvalvontaan itäisessä Suomessa.

On äärimmäisen tärkeää varmistaa muun muassa tulevaisuuden infrahankkeiden ja koulutuspaikkojen sijoittumisen kohdentuvan kasvukeskusten lisäksi myös seutukaupunkeihin ja niiden lähialueille. Ja parhaiten tämä varmistetaan alueen omien kansanedustajien kautta.

Kirjoittaja on eduskuntavaaliehdokas (kok.)