Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Keski-Savo Kesälehti tästä.

Mielipide | Äänestäminen on hieno mahdollisuus vaikuttaa

Minut tuntevat tietävät kyllä poliittisen kotini, mutta tässä artikkelissa keskityn äänestämiseen. Meillä on ollut useita vuosia maassamme ja maailmalla terveydelliset kriisiajat.

Onneksi pandemia on nyt ohi ja korona on muuttunut normiflunssaksi, pääsääntöisesti. Pandemiaan meillä reagoitiin nopeasti ja kaikki riskiryhmät sekä tietyt ikäryhmät on hoidettu rokottein hienosti. Tosin he, jotka rokotetta eivät jostain syystä halunneet saattoivat sairastua erittäin vakavasti, jopa menehtyä.

Koronan jäljiltä on vielä paljon ihmisiä, jotka kärsivät long covidista, jopa vuosia. Onneksi siihenkin on olemassa monialaiset hoitoryhmät. Joka tapauksessa, valtakunnallinen hallintomme otti tiukan otteen ihmisten terveys turvallisuuteen ja nyt voimme ottaa hieman rennommin.

Venäjän laiton hyökkäys itsenäiseen Ukrainaan on vaikuttanut ja vaikuttaa vielä pitkään meilläkin.

Ukrainalle on annettu ja annetaan apua hyvin monella tavalla ja se on oikein, koska diktatuurille ei saa antaa periksi. Kyse on koko eurooppamme turvallisuudesta.

Meille turvaan tulevat Ukrainalaiset ansaitsevat kaiken avun ja hyvän kotouttamisen.

Välittömästi hyökkäyksen jälkeen, maamme hallinto otti kannan Natoon pyrkimisestä. Olemme saaneet olla ylpeitä siitä, kuinka hallintomme on hoitanut hienosti ja päättäväisesti neuvottelut ja ovi Natoon on sinettiä vaille auki.

Unkari ja Turkki ovat olleet kivi kengässä tähän saakka, mutta natomaana heidänkin vitkuttelullaan on paineita luova takaseinä.

Nostin nämä kaksi esimerkkiä syystä, että kuinka suurienkin asioiden kanssa nykyiset ja valittavat kansanedustajat saavat hieroa älynystyjään. Ei ole yhdentekevää keitä eduskuntaan valitaan. Miksi niin?

Olen vuosia seurannut muun muassa kyselytunteja ja aina siellä ovat äänessä samat kasvot, vuodesta toiseen. Onhan toki valiokunnat, joissa työtä tehdään, mutta on tyypillistä, että salissa hiljaa olevat ovat niissäkin hiljaa ja vapaamatkustajina.

Eduskunta on vakavasti otettava työpaikka, jossa asiat on otettava tosissaan, aina hiljaa olevat eivät tällöin kunnioita valitsijoitaan. Maalle on äärimmäisen tärkeää saada eduskuntaan ihmiset, joilla on osaamispääomaa ja kykyä tuoda ajatuksensa esille, muita loukkaamatta. Erityisesti kysytään yhteistyökykyä yli puoluerajojen.

Omasta puolestani voin todeta, että näen äänestämisen hienona mahdollisuutena vaikuttaa, koska yhdessä äänessäkin on paljon voimaa kun ne lasketaan yhteen.

On turha nurista kotisohvalla jälkeenpäin, ellei ole sitä omaa ääntään käyttänyt.

Äänestämisen iloa sinullekin.