Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eduskuntavaalien vaalikone on avattu - käy etsimässä itsellesi sopiva ehdokas

Mielipide | Tuhat euroa oli yhden positiivisen lasten toiminnan loppu Varkaudessa

Mieli on hieman haikeana joutuessani viimeisenä junnumaratonin hallituksen puheenjohtajana lakkauttamaan 20 vuotta kestäneen Navitas-maraton tapahtuman.

Tapahtuma sai alkunsa vuonna 2002 aikuisten liikunnallisena tapahtumana, johon kuului maraton ja kävely. Vuosien varrella mukaan tuli myös potkupyöräily ja rullaluistelu, mukaan tulivat eri lajien valmentajat ja tutkijat, jotka luennoivat kaikille kiinnostuneille liikkumisen ja ravinnon merkityksestä terveyteen.

Tämä jakso kesti kymmenen vuotta jonka jälkeen aikuisten maratontapahtuman vetovastuu siirtyi Warkauden Kenttäveikoille. Seuraavan talven aikana kypsyi meidän vapaaehtoisten toimioiden kesken ajatus, kuinka saisimme lapset ja nuoret liikunnan pariin.

Esiin nousi idea junnumaratonista, johon koko työryhmä sitoutui. Näin syntyi lasten liikuntatapahtuma Varkauteen. Tuon 10 vuoden aikana tapahtuma keräsi 2–16 -vuotiaita lapsia tuhatmäärin ympäri maakuntaa ja ennen kaikkea varkautelaisia tyttöjä ja poikia mukavaan kesän alun tapahtumaan. Jokainen osanottaja sai mitallin kaulaan ja kolme parasta muistoksi pytyn.

päättäjät puhuvat, kuinka tärkeää on saada lapset ja nuoret liikkumaan. Se oli meille järjestäjille se jaksamisen moottori ja ykkösasia.

Totta kai kuvittelimme, että asia olisi tärkeä myöskin Varkauden päättäjille. Kuinka ollakaan, se alkuajan pieni summa, jonka saimme, poistettiin meiltä kokonaan. Anoimme tuhatta euroa mutta turhaan.

Kuitenkin kaupunki satsaa tuhansia euroja erilaisiin tilaisuuksiin ja kohteisiin. Tuskinpa nuo kaikki satsaukset paljonkaan edistävät nuorten liikkumista ja terveyttä.

Missä näkyy se positiivinen Warkaus, jota niin mainostetaan?

Lopuksi haluan kiittää kaikkia yhteistyökumppaneitamme ja niitä kaikkia vapaa-ehtoisia jotka elivät mukana ja uhrasivat satoja tunteja lasten liikkumisen puolesta tuon 10 vuoden ajan.

Kirjoittaja on Navitas junnumaratonin hallituksen puheenjohtaja