Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eduskuntavaalien vaalikone on avattu - käy etsimässä itsellesi sopiva ehdokas

Mielipide | Pieni, viihtyisä ja persoonallinen Varkaus, joka osaa aina yllättää

Pieni, viihtyisä ja persoonallinen kaupunki, joka osaa aina yllättää! Näin kuvailen entistä kotikaupunkia uusille tutuille. Vuoden vaihteessa perheemme on muuttanut töiden perässä Lappeenrantaan. Päätös lähteä on ollut vaikea, jopa sydäntä raastavaa, sillä kaupunki ja sen asukkaat ovat valloittaneet sydämeni.

Minä, alun perin Suomeen toisesta maasta muuttanut, sain Varkaudessa unelmatyöpaikan, ajokortin, perheen, kodin ja lapsen. Silloinen Varkauden ortodoksinen seurakunta, joka nykyään on Saimaan ortodoksinen seurakunta, otti minut avosylin vastaan. Sain monenlaista apua, tukea ja jopa henkilökohtaista auton ajo-opetusta.

Varkauden evankelisluterilainen seurakunta myös on tullut hyvin tutuksi ja sen kanttoreiden kanssa on tullut järjestettyä monenlaista yhteistyötä ja konserttia. Siitä olen erittäin kiitollinen.

Mutta joskus pitää lähteä kauas, että näkee myös asioita uudessa valossa. Tullessani lapseni kanssa Lappeenrannan uimahalliin totesin että 3-vuotiaalle pojalle oikeastaan ei ole tekemistä siellä koska pienten lasten allasta ei ollut. Saunaan olisi pitänyt tuoda omia laudeliinoja, kunpa olisi siitä etukäteen tiennyt...

Silloin kyllä lämmöllä muistelin Varkauden Ilopisaraa. Siellähän on hyvä ja monipuolinen uimahalli, jonka porealtaassakin voi kivasti viettää aikaa, jos vaikka ei osaisikaan uida.

Moni uusi tuttu ei osaisikaan arvata, että Varkaus ei ole vain pitkä tehdasseinä, joka vie kohti viitostietä.

Varkaudessa on hienoja ainutlaatuisia liikkeitä. Joku kysyi mistä sait tuon ihanan mekon? Ylpeänä sanoin, että Varkauden Modasta.

Hymyilin kun näin Halonen-liikkeessä Lappeenrannassa Dream Circus yrityksen vaatteita. Entä huippuystävällinen Kielo-ompeluliike, joka pelasti minun häämekkoni repeytyneen hihan muutama päivä ennen häitä... Muualla varmasti joutuisin kiertämään pitkään liikkeitä etsiessäni apua.

Vekara-Varkaus jäi mieleeni melkein kesän kohokohtana, kun kaikille löytyy mielekästä tekemistä ja yhdessä oloa. Sitä ei voi mikään Hoplop korvata.

Varkaus saa olla ylpeä myös Varkauden Kesäklassisesta, tapahtumasta, jollaista ei välttämättä löydy isommistakaan kaupungeista.

Kanavamuseon Musiikkikahvila on jo monta kesää ollut hengähdys- ja rauhoittumispaikkana perheellemme. Poika ihastui meheviin voisilmäpulliin, joita siellä tehtiin ja aikuiset sai nauttia musiikista sekä toki muista herkuista.

Kuumina kesäisinä päivinä Varkaudessa piti ihan miettiä mille uimarannalle lähtee, koska niitä on niin paljon hyviä ja hoidettuja.

Jukka Itkosen raitilla Kommilan rantapolkuja kävellessä aina tuli paremmalle tuulelle. Luonto on Varkauden valttikortti sekä sen ystävälliset, avoimet, rehelliset ja avuliaat ihmiset kauniine elämäntarinoineen.

Kiitos Varkauden kaupungille näistä kahdeksasta vuodesta mitä olen saanut siellä elää, toimia, harrastaa ja olla. Välillä koti-ikävä on iskenyt kauniiseen pieneen savolaiskaupunkiin.