Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eduskuntavaalien vaalikone on avattu - käy etsimässä itsellesi sopiva ehdokas

Pääkirjoitus 22.12.2022 Vatuskin avautuminen on hieno työvoitto

Vattuvuoren laskettelurinteiden pohjatyöt alkavat ennen vuoden vaihdetta lupaa uusi rinneyrittäjä, Vatuski Oy:n Juha Karppola (WL 21.12.). Varkauden kaupungin ja yrittäjän välinen sopimus on selvä, ja Vattuvuori näkee pian taas uusia ja entistä innokkaita laskijoita. Jos säät suosivat, rinteissä kuuluu ja näkyy lasten ja nuorten talviliikunnan ilo ja riemu tammikuussa.

Paikallisen rinneyrityksen käynnistyminen on hieno työvoitto Varkauden kaupungille, joka ennätti etsiä uutta yrittäjää jo useampia kuukausia. Hienoa, että se onnistui niin, että toiminta saadaan jo tällä hiihtokaudella käyntiin.

Laskettelevien kannattaa muistaa, että paikallista rinnettä kannattaa ja pitää käyttää, jotta se pystyssä pysyy.

Vattuvuoren tarpeellisuus Varkauden liikuntapaikkatarjonnassa on tullut nyt moneen kertaan selville. Rinteiden puolesta ovat menneinä kuukausina puhuneet todella monet lasten ja nuorten vanhemmat. Laskettelu on monille nuorille suuri intohimo, eikä harrastukselle tule hirmuisesti hintaa, kun käytössä on oma lähirinne.

Mika Muurikoski pyöritti Vatuskia yksitoista vuotta mutta Varkauden kaupunki ja Savon Matkailupalvelu Oy eivät enää päässeet sopimukseen jatkosta. Jos pienien rinteiden pyörittäminen olisi kultakaivos, jatkaja olisi saatu nopeasti. Siksi laskettelevien lasten ja nuorten sekä heidän vanhempiensa kannattaa muistaa, että paikallista rinnettä pitää käyttää, jotta se pystyssä pysyy.

Varkauden kaupunki on nyt satsannut talvilajin pelastusoperaatioon sievoisen summan. Tämän jälkeen toiminnan rullaaminen on yrittäjän ja harrastajien vastuulla. Jos hyvin käy, rinnettä ja sen palveluvarustusta ryhdytään kehittämään pitkäjänteisesti (WL 15.12.). Tavoitteena on myös nostaa Vatuskin tunnettuutta Varkauden rajojen ulkopuolella.