Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kati Hynninen | Vielä sotekyydistä: Varkauden kaupunki on ollut yhtenä rintamana aktiivinen

Keijo Eskola toi ansiokkaasti esille (WL 17.12) kuinka suuri merkistys nk. sotekyydillä on ollut lääkäreiden saamiseksi Varkauteen. Tätä merkitystä ei varmasti kukaan meistä kiistä.

Eskola ihmetteli, miksi en ole ollut aluehallituksen kokouksessa kyyditysasiaa puolustamassa vaikka minulla on hyvinvointialuevaltuuston 1. varapuheenjohtajana puhe- ja läsnäolo-oikeus aluehallituksen kokouksissa.

Vastauksena Eskolalle kerron, että asetan Varkauden kaupunginhallituksen puheenjohtajuuden aina ensisijaisjärjestyksessä ensimmäiseksi luottamustehtäväkseni mikä tekee minut esteelliseksi osallistumaan tällaisia Varkautta koskevien asioiden käsittelyyn aluehallituksessa. Ja kuten Eskola hyvin tiesikin, varsinaista äänivaltaa minulla ei hallituksessa valtuuston varapuheenjohtajana jokatapauksessa ole.

Olemme Varkauden kaupunginhallituksena esittäneet näkemyksemme ja huolemme kyydityksen tarpeellisuudesta aluehallitukselle. Lisäksi olemme tehneet yhdessä aluevaltuuston puheenjohtaja Hannu Tsuparin sekä kaupunginjohtajan kanssa vaikuttamistyötä, jotta asian tärkeys hyvinvointialueella tunnistetaan.

Ja oma työnsarka oli myös varmistaa, että kaupunginhallituksen kirje ylipäätään käsiteltiin sille kuuluvassa toimielimessä, hyvinvointialueen hallituksessa. Eli kaupungin puolesta asiassa ollaan oltu yhtenä rintamana aktiivisia.

Ja tätä aktiivista tekemistä tullaan myös jatkamaan tulevaisuudessa.

Myönnettäköön, että paljon huolta monikin asia sosiaali- ja terveyspalveluiden tulevaisuuden osalta aiheuttaa. Mutta nyt ei ole aikaa enää haukkua valtakunnan tasolla tehtyjä järjettömiä ratkaisua uudistuksesta, vaan keskityttävä tekemään töitä jotta saadaan hommat jotenkin rullaamaan. Toivottavasti maamme seuraava hallitus kykenee pelastamaan laadukkaana pidetyn sosiaali- ja terveydenhuollon palvelujärjestelmämme.

Kirjoittaja on Varkauden kaupunginhallituksen puheenjohtaja (kok.)