Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Ei kai tuo tarkoita, että nuo männyt ollaan kaatamassa lähiaikoina – Toivottavasti puut on merkitty säästettäviksi

Huomasin, että Savontien kevyen liikenteen väylän tuntumassa, suunnitellun Kommilan uuden koulun tontin laidalla on oheisen kuvan mukaisia nauhoja mäntyjen ympärillä. Riittulanmäen grillin kulmalta otetussa kuvassa näkyy kymmenkunta merkittyä puuta ja Savontietä Luttilaan päin ajaessani ynnäilin nauhoja kaikkiaan kolmisenkymmentä.

Ei kai tuo tarkoita, että nuo männyt ollaan kaatamassa lähiaikoina? Toivottavasti se tarkoittaa päin vastoin sitä, että nuo puut on merkitty säästettäviksi.

Kysyin asiasta kaupunginpuutarhuri Jaana Mähöseltä, mutta hän ei tiennyt asiasta mitään. Varmasti häntä ja monta muutakin kaupunkilaista kiinnostaisi, jos joku pystyisi vastaamaan tähän.

Jos kyse on jostain kaapeli- tai putkilinjauksesta, jonka vuoksi pitäisi kaataa puita, niin mieluummin kannattaisi rouhia niille ura kevyen liikenteen väylälle, jotta näitä(kin) puita ei uhrattaisi.

Kuvittelisi, että ainakaan koulun rakentamisen takia ei vielä nyt lähdettäisi metsurihommiin ennenaikaisesti. Ensinhän pitäisi koulu suunnitella pyrkien säästämään puita mahdollisimman paljon.

Olen sitä mieltä, että Erkki Aalin esillä pitämä vaihtoehto, että ei rakennettaisikaan uutta koulua, vaan oppilaat toistaiseksi kuljetettaisiin olemassa olevaan kouluun, selvitettäisiin myös – käsittääkseni sitä ei ole kukaan julkisesti osoittanut huonoksi ajatukseksi.