Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Timo Suhonen | Varkauden sairaalan toiminta on turvattava

Varkaudessa on useiden vuosien ajan saatu lääkärien sekä sosiaali- ja terveydenhoidon ammattilaisten hoitoa niin että nämä elintärkeät henkilöt ovat osaltaan käyneet täällä Varkaudessa töissä Kuopiosta, järjestetyn kuljetuksen turvin. Olemme tietoisia, että 2023 vuoden alusta alkaen, kun sosiaali- ja terveyspalvelut siirtyvät hyvinvointialueelle, tämä kuljetuspalvelun jatko on vaakalaudalla koska päätöstä siitä hyvinvointialue ei ole tehnyt.

Kuljetuksen päättyessä, näiden Kuopiosta töissä käyvien ammattilaisten saaminen Varkauteen jatkossa on todella epävarmaa. Aikataulu, jolla tätä asiaa on vatvottu, on omiaan pahimmillaan vaikuttamassa siihen, että Keski-Savon alueen eli Varkauden sairaalan toimintavalmius on vaakalaudalla.

Nyt on elintärkeää, että Varkaus turvaa omalla päätöksellä lääkäreiden ja alan ammattilaisten tärkeän työn jatkumisen uudessa sairaalassamme. Päätökset on tehtävä viipymättä, Varkauden sairaalan jatko on turvattava!

Kirjoittaja on varakansanedustaja ja eduskuntavaaliehdokas.