Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääkirjoitus 15.11.2022 Savon Yrittäjät etenee kolminapaisesti Pohjois-Savossa

Iisalmelainen kauppaneuvos Kalevi Hilli on valittu Savon Yrittäjien puheenjohtajaksi. Tuoreelta uusi puheenjohtaja ottaa tuoreltaan suorasanaisesti kantaa Pohjois-Savon kehitykseen. Kalevi Hillin mielestä maakunnan valtakunnalliset päättäjät ovat hoitaneet ”valitettavan huonosti” Pohjois-Savon liikenneyhteyksiä parantamiseen tähtäävää rahanjakoa niin maanteillä kuin kiskoillakin. ”Olemme jääneet jalkoihin muihin alueisiin verrattuna,” sanoo Hilli (WL 13.11.).

Savon Yrittäjien puheenjohtaja on valitettavan oikeassa, jos katsoo asemaa, minkä Pohjois-Savolle tärkeät tiehankkeet ovat saaneet valtion tukipolitiikassa. Esimerkiksi Viitostien Kuopio-Leppävirta-välin remontti kuin Nerkoon ohitustie Lapinlahdella eivät ole mahtuneet väyläverkon investointiohjelmaan vuosille 2022–2029. Edunvalvonnassa on kaikesta päätellen topakoitumisen varaa.

Edunvalvonnassa on kaikesta päätellen topakoitumisen varaa.

Toiseksi isoksi asiaksi Hilli nostaa Pohjois-Savon hyvinvointialueen synnyn. Yrittäjäjärjestöllä on edunvalvonnan paikka, ettei palveluita keskitetä vain isoille hankkijoille vaan paikallisten yritysten palvelut otetaan myös huomioon.

Savon Yrittäjien uusi johtokolmikko edustaa koko maakuntaa. Hilli on Ylä-Savosta, varapuheenjohtajat Janne Parkkila Kuopiosta ja Päivi Anias Joroisista. Toivottavasti maakunnan kolminapaisuus näkyy selkeästi myös yrittäjäjärjestön toiminnassa jatkossakin. Se ei toki ole pelkästään puheenjohtajien tai vastuulla.

Tärkeää on, että paikalliset yhdistykset ovat aktiivisia ja kantaaottavia. Tässä suhteessa Varkauden Yrittäjät on ollut liikkeellä varsin matalalla profiililla viime aikoina. Joroisten pieni yrittäjäyhdistys sen sijaan on ollut varsin toimelias ja kohentanut yhteistyötään tuntuvasti muun muassa Joroisten kunnan kansa. Aktiivisen toiminnan ja esilläolon ansioksi voi laskea myös varapuheenjohtajan paikan.