Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pia Hedman | Voisiko seurakunnan toiminta jotenkin kuitenkin koskettaa sinua?

Suomen evankelis-luterilaisesta kirkosta ja seurakunnasta tulee monelle ensimmäisenä mieleen kirkot, kaste- ja rippijuhlat, häät ja hautajaiset. Se voi tuoda mieleen myös hartaan musiikin, sanallisen uskon julistamisen ja uskosta puhumisen.

Uskonto ja seurakunta ovat kuitenkin jokaiselle ihmiselle omanlaisensa ja merkitys sekä rooli elämässä erilainen. Se voi olla näkyvä tai näkymätön. Se voi koskettaa arkeamme sekä juhlaa eri kautta ja eri tavoin. Voi myös olla niin, että juuri sinua ei kiinnosta mitenkään, mutta arvostat seurakunnan työtä niiden tukena ketkä sitä haluavat tai tarvitsevat.

Oma uskoni on arkipäiväinen. Mallin olen saanut isoäidiltäni. Uskonto oli vahvasti mukana hänen elämänsä loppuun saakka. Olin lapsena paljon hänen seurassaan ja kuljin mukana niin kirkossa, kuin eri seurakunnan tilaisuuksissa, kuunnellen ja katsellen.

Elämäni moniin kohokohtiin seurakunnan työntekijät ovat osallistuneet luontevasti. Lapsuudesta ja aikuisena oman perheeni kokemuksista on kasvanut omanlaiseni tapa uskoa ja olla mukana seurakunnan toiminnassa. Näitä myönteisiä kokemuksia seurakunnasta haluan mahdollistaa myös lapsilleni ja lapsenlapsilleni.

En ajattele olevan yhtä tapaa uskoa tai vain yhtä väylää, jolla kosketus seurakuntaan tulee. Uskoa tai sitoutuneisuutta ei mitata minun ajatusmaailmani mukaan sillä, monestiko vuodessa käy kirkossa tai kuinka paljon uskon- tai seurakunnan asioista puhuu.

Minulle usko on vahvasti arvomaailmaa ja näkemystä, mikä elämäämme ohjaa. Minulle tärkeitä arvoja ovat suvaitsevaisuus ja toisista välittäminen. Minulle jokainen ihminen on yhtä tärkeä ja arvokas.

Seurakunta on osa yhteiskuntaamme ja toimii yhteistyössä muiden tahojen kanssa, tuoden omaa arvomaailmaansa mukaan yhteiseen kokonaisuuteen.

Mikäli ajattelet, ettei seurakunnan toiminta kiinnosta tai kosketa sinua, pyydän sinua harkitsemaan, voisiko se kuitenkin jotenkin koskettaa.

Voisiko esimerkiksi lasten-, nuorten- ja perheiden kanssa tehtävä työ tuoda seurakuntaa sinulle lähemmäksi? Seurakuntien perhekerhot ovat tykättyjä ja ammattitaidolla tarjottavia palveluita kaikille lapsiperheille. Seurakunnan nuorisotyö on muutakin kuin rippileirit, puitteet nuorisotyölle ovat erittäin toimivat.

Tai olisiko sinulla toiveita, että työikäisen tai ikäihmisten kanssa tehtävä työ saisi uusia ulottuvaisuuksia? Työikäiselle ja ikäihmisille seurakunnissa on omat toimintansa, tapahtumat eivät poissulje ketään. Seurakunnissa tuetaan parisuhteissa ja annetaan eroneuvontaa.

Taloudellisissa selvittelyissä ja tukemisessa seurakunnilla on myös pitkä historia ja osaaminen.

Osallisuus on tärkeä osa seurakuntamme toimintaa, seurakunnassa kuullaan mielellään, mitä toiveita toimintoja kohtaan on. Seurakuntahan on sen seurakuntalaisia varten.

Seurakuntavaaleissa valitaan ne henkilöt, jotka seuraavien vuosien aikana määrittävät tavoitteiden sisällön, toiminnan ja suunnan. Muistathan käyttää mahdollisuuttasi vaikuttaa.

kirkkovaltuuston

varapuheenjohtaja,

seurakuntavaaliehdokas (sd.)