Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Politiikalla on merkitystä

SDP on perustettu vuonna 1899 nimellä Suomen Työväenpuolue. Työ ja yhteiskunta on ollut monenlaisessa murroksessa puolueen yli satavuotisen historian aikana. Puolueen arvot eivät. Puolue on edelleen työväenpuolue, jonka arvoja on vapaus, tasa-arvo ja solidaarisuus.

Me allekirjoittaneet olemme työväenluokan kasvatteja ja ylpeitä siitä. Sosialidemokraatit ovat ajaneet työväenluokan asiaa, edistäneet tasa-arvoa ja pitäneet solidaarisesti yhteiskunnan heikompiosaisista huolta. SDP on saanut niskaansa potilasturvallisuuslaista aiheutuneen myrskyn, mutta tarkemmin retoriikkaa kuuntelevat ovat saaneet kuulla vastuuministerin suulla hoitajien ansaitsevan palkkaohjelmansa ja paremmat työolot sekä työehdot. SDP on tullut tunnetuksi puolueena, joka ei kurjista julkista sektoria, eikä nytkään ole tehty Sipilän hallituksen kaltaisia leikkauksia. Tasa-arvoisen palkkauksen eteen on edelleen tehtävää. Vakavasta pandemiastakin on demarijohtoisen hallituksen aikana selvitty kohtalaisen kuivin jaloin.

Ukrainan sodan aiheuttamat vaikutukset hinnannousuineen aiheuttavat kritiikkiä valtaapitäviä kohtaan. Tämä näkyy eurooppalaisissa vaaleissa. Useassa maassa oikeisto tai oikeistopopulistiset puolueet ovat päässeet vallan kahvaan. Äänestysprosentit ovat jääneet paikoin alhaisiksi. Tässä maailman tilanteessa haluaisimme muistuttaa politiikan ja yhteiskunnan hoitamisen olevan maratonia eikä pikamatka.

Sosialidemokraatit tekevät pitkäjänteistä työtä. Tämän hallituskauden aikana esimerkiksi työllisyysaste on noussut ennätyskorkealle. Teollisuuden alalla työttömyysluvut ovat matalampana kuin miesmuistiin.

Suuri haaste onkin, miten suhteellisen sekavana näyttäytyvä työmarkkinatilanne niin julkisella – kuin yksityisellä sektorilla saadaan käännettyä siihen kurssiin, että eri alojen avoimet työpaikat alkavat näyttäytymään houkuttelevampana kuin tänään.

Sairaanhoitaja, TtM

eduskuntavaaliehdokas (sd.)

Siilinjärvi

varakansanedustaja

eduskuntavaaliehdokas (sd.)

Varkaus