Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Varkausmäen ulkoilureitit pitäisi olla talvella muillekin kuin hiihtäjille

Hei kaikki Varkauden kaksijalkaiset tantereen tallaajat. Minulla on asiaa!

Haluan nostaa esiin Varkausmäen tulevan talven ulkoilukäytön ennen lumien tuloa.

Viime talven lumilla sinne ei päässyt kuin hiihtäen. Kaikki me paksupyöräilijät, kävelijät, koiran ulkoiluttajat, luonnon ihmettelijät, ulkona ajattelijat, tyhjänpällistelijät, himoliikkujat ja koko joukko muu oli rajattu ulos tältä alueelta. Harmitti suorastaan.

Nyt olisi aika itse kunkin tarttua toimeen, panna strategia pystyyn, että miten menetellään. Paksupyöräilijät suunnitelkoon mielenkiintoisia reittejä, joita voivat pitää auki talvella.

Kävelijöille voi tehdä polkuja hurauttamalla muutaman kerran lumikelkalla, niin siten on tampattu reitti valmiina.

Kaupungin ulkoilutahoille suosittelen tutustumista joidenkin paikkakuntien tekemiin kokeiluihin yhdistää hiihtoväylien ja fatbikien yhteiskäyttö. Pyörä jättää luistelulatuun kevyemmän jäljen kuin suksi. Tämä asia vaatii suuren asennemuutoksen hiihtäjiltä. Mutta se on mahdollista, kun asiasta kokemusta karttuu.

Nämä ehdotukset eivät vaadi juurikaan rahaa, vaan asennetta ja ihmisiä toteuttamaan.

Ja sitten parhaina ulkoilupäivänä vierasvenesataman PopUp-Ulkoilukahvilaan tapaamaan muita kaikkien ulkoilumuotojen punaposki harrastajia. Ei muuta kuin toimeksi!

Sillä pakkaslumen kaunistama metsä kuuluu kaikille!

Lauri