Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eliisa Moilanen Kyllä kelpaa omanlaista Varkautta ja sen vahvuuksia esitellä

Maanantaina 5. syyskuuta juhlittiin yrittäjänpäivää. Varkauden kaupunki oli kutsunut yrittäjät päivälliselle Warkaus-salin lämpiöön. Kiitos siitä!

Tunnelma on mukava, välitön ja positiivinen. Kaupunginjohtaja Joonas Hänninen kertoi puheessaan, kuinka Varkautta on mukava esitellä, kun kaupunki näyttäytyy vierailijoiden silmin niin aktiivisena ja toimeliaana.

Warkauden Kaupunkikeskustat ry osallistui viime viikolla Elävät Kaupunkikeskustat (EKK) järjestämään juhlaseminaariin, jossa on jo vuosia pohdittu, mikä on se viisastenkivi, jolla kaupunkien keskustat pysyvät aktiivisina megamarket- ja verkkokauppatrendien puristuksessa. Se on keskustojen viihtyisyys! Se, että ihmiset lähtevät tapaamaan tuttuja ja shoppailemaan palveluiden äärelle, siksi että se on elämyksellistä, rentouttavaa ja kivaa.

Yhdessä VarkausNYT-toimintaryhmän kanssa Osta Paikalliselta päivä (OPP) on vakiintunut muutaman kerran vuodessa tapahtuvaksi. Kesäkatuiltojen tapaan nyt tarvitaan oman kaupungin väen aktiivisuutta osallistua.

Turha nurista, ettei mitään tapahdu, jos ei itse lähde kotisohvalta minnekään.

Hykerrellen luin Warkauden Lehden 25.8.2022 nuoren kesätoimittaja Satu Laineen kolumnia. Varkauden kulttuuri- ja tapahtumakesä 2022 oli vailla vertaa – kaupungissa ei koskaan tapahdu eikä ole mitään! Kaupungin kulttuuritoimijat ovat löytäneet toisensa yhteisen tekemisen kautta.

Taiteiden Yössä oli monipuolista tarjontaa ihan jokaiselle. Varkaus-päivien ja Vekara-viikkojen laajasta ohjelmatarjonnasta löytyy vuosittain tuttuja ja ihan uusia juttuja.

Vanha Varkaus -alueen toimijat hurmasivat yhteishengellään monta matkailijaa. Kaikissa kohteissa suositeltiin positiiviseen sävyyn Varkauden nähtävyyksiä ja monipuolista tekemistä.

Ilahduttavaa oli, että tänä vuonna Varkaudesta sai myös makoisaa ruokaa sunnuntaisin turvautumatta ainoastaan liikenneasemien tarjontaan. Ravintolaviikonloppu uutena syksyisenä tapahtumana on tervetullut lisä Varkauden vuosikelloon.

Yhteinen tekeminen on saatu nyt hienosti käyntiin. Ympärivuotinen vuosikello tapahtumineen tunnistetaan myös Varkauden kaupungin uudessa strategiassa. Varkauden kaupungin strategia on lupaava. Kiteytetysti siinä on nyt kolme verbiä: Välitä – Vaikuta – Viihdy.

Viime syksynä edesmennyt Helka Haukka, varkautelainen Suomen Yrittäjänaisten kunniajäsen, on aina kannustanut meitä naisia rohkeasti framille ja mukaan sinne missä päätökset tehdään.

Kaupunginjohtaja Joonas Hänninen peräänkuuluttaa myös rohkeutta luottaa alueen vahvuuksiin ja kykyyn vastata uusiin haasteisiin (WL 27.8.2022).

Meillä Varkaudessa on monta toimivaa yhteistyömallia, joista olen jo aiemmin ylpeänä kertonut valtakunnallisissa Yrittäjänaisten tapaamisissa. Erityisesti aito vuoropuhelumme Varkauden kaupungin elinvoimajaostossa ja kaupungin strategiatyössä on ollut positiivisen ihmetyksen aihe. Näillä eväillä olen myös asettunut ehdolle Suomen Yrittäjänaisten puheenjohtajaksi.

Tehdään omanlainen Varkaus ja sen vahvuudet näkyviksi myös muille!

Kirjoittaja on Keski-Savon Yrittäjänaisten puheenjohtaja.