Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Keski-Savo Kesälehti tästä.

Kolumni Rauno Ylönen Warkauden Lehden Wikäreillä alkaa olla jo heritagea

Urheilu-ura voi käynnistyä vaikka visiitillä isovanhempien luona. Kuten kävi maileri Oliver Asikaiselle.

Koripalloa Helsingin Namikassa pelannut Oliver ihmetteli pikkupoikana Luttilassa ukkinsa Timo Erosen luona palkintokaappeja ja tutki mitä sieltä löytyy.

– Mitäs nämä mitalit oikein ovat?

– Ne ovat mitaleita äitisi urheilu-uralta. Se siinä on Warkauden Lehden Wikäreistä saatu mitali, torstai-iltana Wikäreiden kilpailunjohtajana toiminut Timo Eronen kertoi lätkiä ihmetelleelle pikkumiehelle.

– Mitäs lajeja sinä äiti oikein urheilit?

– Juoksin eri matkoja, pääasiassa pitempiä juoksumatkoja, Kenian juoksumaineen luojan Mike Kosgeinkin opissa Pajulahden leirillä vieraillut Oliverin äiti Reetta Asikainen (ent. Kurunsaari) lisäsi.

– Sittenhän minäkin alan juoksijaksi, Oliver ajatteli.

Siitä syntyi päätös vaihtaa koripallotossut juoksu-urheiluun ja piikkareihin. Viime viikonloppuna Oliver Asikainen osallistui ensimmäistä kertaa Suomi-Ruotsi -maaotteluun poikien 800 metrin juoksuun ja teki ensivisiitin olympiastadionille.

Helsingissä asuva ja HKV:ta tämän viikonlopun SM-viesteissä edustava Oliver ei ole koskaan päässyt kokemaan Wikäreitä toisin kuin Reetta-äiinsä.

Mäkelänrinteen lukiossa opiskeleva ja joulukuussa 17 vuotta täyttävä Oliver on tänä kesänä päässyt pukemaan jo Suomen edustusasun nuorten EM-kisoissa Jerusalemissa ja Lahdesta tuli ikäluokan Suomen mestaruus niin ikään kasilta. Kalevan kisatkin nuori maileri on jo kokenut.

Moni seuraottelu ei ole ajan hammasta kestänyt, mutta Wikärit on pysynyt hengissä. Torstain Wikärit saatiin avata normaalia juhlallisemmin.

Tapasin viime viikonloppuna sattumalta stadionilla Oliver Asikaisen lisäksi Riikka Pakarisen.

Suomen Urheiluliiton nykyinen varapuheenjohtaja odotteli siinä Lasse Virenin kanssa sisäänmenoa stadionille vastaanottamaan WA:n (Maailman yleisurheiluliiton) tunnustusta ja heritage-palkintoa maaotteluperinteen jatkamisesta.

Tuli siinä käytävällä sitten Riikan kanssa puhetta tulevista Wikäreistä, onhan Riikan nimissä edelleen T15 -sarjan 800 metrin wikäriennätys.

– Sieltähän se kipinä urheiluun minullekin tuli, Kenttä-Veikoista. Wikärit oli 1990-luvulla odotettu tapahtuma. Haluaisin lähettää tervehdykseni tämän syksyn Wikäreihin.

– Otetaan Urheiluliiton varapuheenjohtajan tervehdys ilolla vastaan, ehdin huikata Riikalle, joka kiirehti jo Virenin kanssa stadionin palkintopallille tervehtimään 24 000 päistä maaotteluyleisöä.

Torstai-iltana oli mukava tarttua pitkästä aikaa mikkiin ja pitää Wikäri-perinteitä  – heritagea - yllä.

Onnittelut Joroisiin – kaksoisvoitosta!