Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Erkki Laita | Voisiko vanhojen koulujen saneerausta hehkuttaa niin kuin vaikka Koivuloiden?

Muutamia sanoja Warkauden Lehden pääkirjoituksesta (28.8.) ja artikkelista kaupunginvaltuuston kokouksesta (23.8.).

Valtuuston mielestä luontoarvot ovat tärkeitä, mutta niistä kyllä voidaan vielä vähän nipistää. Eli jonkun muun on siivottava jäljet myöhemmin. Tuo ajattelu pitäisi olla jo mennyttä (HS 16.8., 18.8. ja 20.8.). En minä voi toivoa, että joku muu tekee puolestani synnit, jotta minä pääsisin helvettiin.

Miten valtuutetut aikovat selittää lapsille luontoarvojen säilymisen tärkeyden, kun koulun rakentaminen on tuhonnut lähes puolet sijaintialueestaan.

Valtuutetut vertailevat toisiinsa luontoarvoja ja oppimisympäristöä. Vanha höppänä kun olen, en ymmärrä, miten ne sopivat samalle viivalle. Tuntuu kuin mitattaisiin kumpi on suurempi kappa pottuja vai koulumatka Puurtilasta Kankunharjuun.

Jos oppimisympäristöillä tarkoitetaan modernein digi- ja muilla laitteilla varustettuja kouluja, kannattaisi ottaa huomioon tieto, mikä on saatu PISA-tutkimuksissa (Tiede 10/22).

Olisinpa iloinen, jos vanhojen koulujen kunnostamisesta hehkutettaisiin samoin kuin kauppaneuvos Kallioisen Koivuloiden saneerauksesta (WL 31.7.).

Tässä kohtaa voitaneen siis kysyä, että miten niin ”aika on mennyt Luttilan ja Puurtilan koulujen ohi”. Minkälaisia ihme tiloja tarvitaan peruskoulussa, jossa opitaan ensisijaisesti lukemaan, kirjoittamaan ja laskemaan. ”Tarttis tehrä jotain”, kun 14 prosenttia ysiluokkalaisista lukee niin huonosti, että heillä on vaikeuksia yhteiskunnassa ja matematiikan taidot ovat kasiluokkalaisen tasoa (Tiede 10/22).