Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääkirjoitus 19.6.2022 | Ei unohdeta lomalla lähikohteita

Kahden vuoden koronatauon jälkeen matkailun mahdollisuudet ovat auenneet taas lähes entiseen malliin. Siitä kertovat myös lentokenttien pitkät jonot eri puolilla maailmaa. Ihmiset kaipaavat ja pääsevät jälleen lomamatkalle.

Samalla, kun kaukokohteet taas kutsuvat, on hyvä muistaa myös lähellä olevat kohteet. Moni niistä tuli tutuksi korona-aikana, kun kaukomatkat olivat vain kaukainen haave. Yksi jos toinenkin huomasi, että kotikunnassa ja naapureissa on yllättävän paljon mielenkiintoista nähtävää ja koettavaa. Tuskin kaikkea on vieläkään nähty, ja vanhoista kohteista löytyy paljon uutta.

Kotimaan matkailun uskotaan lisääntyneen pysyvästi. Myös lähimatkailu on todennäköisesti tullut jäädäkseen. Polttoaineen kallis hinta on jo hyvä syy tehdä lomamatka lähelle. Kotikaupungissa se onnistuu ilman autoa, kävellen tai polkupyörällä. Lähialueille voi tehdä nopeita pikapyrähdyksiä viikonloppuisin tai lähimpiin vaikka illalla työpäivän jälkeen. Irtiotto arjesta on joskus vain kävely- tai pyöräilymatkan päässä.

Yksi koronan harvoista hyvistä puolista onkin se, että se avasi silmät oman lähiympäristön mahdollisuuksille, niin luontokohteille kuin palveluillekin. Vaikka nyt moni suuntaakin lomallaan kauemmaksi, käytetään myös lähialueiden mahdollisuuksia. Sitä toivovat myös Varkauden matkailuyrittäjät (WL 18.6.), vaikka verkkoja viritellään toki kauempaakin tuleville matkailijoille. Iso merkitys on myös sillä, millaista viestiä kaupunkilaiset vievät muualle kotikaupungistaan: kannattaako tänne tulla käymään, onko täällä mitään tekemistä ja näkemistä? Kyllä kannattaa, ja ehdottomasti on!

Tulossa on vielä iso joukko Varkauden ja lähiseudun kesätapahtumia. Kannattaa käydä katsomassa, kun tapahtumatkin pitkästä aikaa voidaan järjestää entiseen malliin.