Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääkirjoitus 5.6.2022 Tietyön tuoma hidastus on pieni kiusa isosta ilosta

Kesän myötä alkavat tietyöt, ja tänä vuonna niitä tehdään yllättävän paljon Varkauden lähistölle. Valtatie 23:n remontti on loppusuoralla, ja yksi uuteen uskoon menevistä kohdista on Kurolan liittymä kaupunkialueen itälaidalla.

Puurtilan asukkaat saivat kaksi kesää tottua yksikaistaiseen siltaan. Kesäkuussa sillalla tehdään vielä pieniä viimeistely- ja takuutöitä, mutta kokonaan liikennettä ei tarvitse katkaista kumpaankaan suutaan. Viitostie saa uutta pintaa sekä etelä- että pohjoissuunnassa, ja Joroisten ja Juvan välillä kapea valtatie lisäksi levenee pientareiden verran. Päällystyskoneet liikkuvat myös kaupungin omilla kaduilla.

Jopa valtatiet ovat ajoittain luvattoman reikäisiä ja monttuisia.

Jokainen teillä liikkuva näkee, että niiden korjausvelka kasvaa nopeammin kuin väyliä ehditään korjata. Jopa valtatiet, kuten viitostie, ovat ajoittain luvattoman reikäisiä ja monttuisia. Päällysteiden ikää lyhentää ilmastonmuutos, joka on tehnyt talvista lauhoja ja vetisiä. ja yhdessä nastarenkaiden kanssa se on myrkkyä päällysteille. Vaurioita tuli viime talvenakin, vaikka lunta riitti.

Tänä vuonna tieremonttien tekemistä vaikeuttaa se, että niidenkin hinta on noussut roimasti: Samalla rahalla saa vähemmän päällystettä kuin vuosi sitten. Tarpeet eivät ole ainakaan vähenemässä, ja varsinkin pienempien teiden eli niin sanotun alemman tieverkon kunnon puolesta on huudettu hätähuutoja jo vuosien ajan. Pieniä teitä pitkin kulkevat niin puut kuin maitoautotkin. Kurjalanrannantie Leppävirralla sai sai hiljattain iloita, kun sille luvattiin remonttirahat.

Yleiseen niukkuuteen suhteutettuna voimme Keski-Savossa olla tyytyväisiä, kun liikenteenohjaaja hetkeksi pysäyttää matkanteon. Täällä sentään tehdään tietöitä.