Pääkirjoitus 2.6.2022 Leirintäalueen menetys olisi tappio kaikille

Kuntorannan taloudelliset vaikeudet ovat olleet tiedossa jo pitemmän aikaan, ja korona-aika rajoituksineen oli perinteikkäälle lomakeskukselle viimeinen niitti: Se kaatui konkurssiin. Vuosien varrella tehdyt uudistukset kylpylöineen eivät jaksaneet nostaa paikkaa uudelle uralle eikä se löytänyt tarpeeksi uusia asiakkaita eläkeläisten rinnalle.

Erittäin huono uutinen on, että konkurssin myötä uhkaa kaatua myös Kuntorannan yhteydessä toiminut leirintäalue. Viime kesänä leirintäalueen otti hoitoonsa yrittäjäpariskunta Seija ja Ossi Kuokkanen, ja kävijöitä riitti koko kesäksi. Nyt toiminnan jatkaminen ei näytä mielekkäältä, koska konkurssin myötä vieressä olleet kylpylä- ja ravintolapalvelut puuttuvat.

Väheksyä ei kannata myöskään imagohaittaa, joka leirintäalueen puuttumisesta tulisi.

Varkaus on enemmän ja vähemmän määrätietoisesti pyrkinyt kehittämään matkailuaan ja yrittänyt profiloitua myös matkailukaupunkina. Leirintäalueen kaatuminen olisi iso puute paikkakunnalle, joka kutsuu matkailijoita tutustumaan tarjontaansa.

Karavaanarit eli matkailuautot ja -vaunut kuljettavat majapaikkaansa mukanaan, ja Kuntorannan tapaiset leirintäalueet ovat heille tärkeitä. Myös he tuovat paikkakunnalle rahaa käyttämällä muita palveluja, vaikka eivät majoituksestaan hotellihintaa maksakaan, eikä unohtaa pidä moottori- ja polkupyörillä liikkuvia matkailijoita, jotka tarvitsevat telttapaikan. Väheksyä ei kannata myöskään imagohaittaa, joka leirintäalueen puuttumisesta paikkakunnalle tulisi.

Täytenä yllätyksenä tilanne ei ole voinut tulla kenellekään. Toivottavasti kaupungin elinkeinotoimesta vastaavalla Navitas kehityksellä on jo ajatuksia siitä, miten leirintäalueen toiminta pystytään turvaamaan. Tälle kesälle aikaa ei ole hukattavaksi.