Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Eläkeläisten jäsenyys ei katso ikää

Nimimerkki Minäkin olen eläkeläinen (WL 21.5.) kirjoitit, että työkyvyttömyyseläkeläiset jäävät järjestötyön ulkopuolelle eläkeläisjärjestöissä. Näin ei todellakaan ole, koska esimerkiksi Varkauden Eläkeläiset ry:ssä ei ole ikärajaa.

Meillä on jo nyt työikäisiä jäseniä ja sääntömme eivät rajaa ketään ulkopuolelle toiminnastamme. Olet tervetullut harrasteryhmiimme: lauluryhmään, käsitöihin, ilmaisutaitoon liikuntaryhmiämme unohtamatta, salijumppaan, vesivoimisteluun, lavikseen, senioritanssiin. Kerhokeskiviikkomme ovat myös aina kaikille avoimia, joten tervetuloa.

Sitten noista korteista. Ymmärtääkseni meillä on Varkaus-kortti, jonka vuosittainen hinta on 10 euroa. Luultavasti sinulla olisi oikeus saada sellainen. Seniorikortin hinta on 70 euroa vuodessa.

Monelle onkin käynyt seuraavasti. Kun täyttää 65 vuotta ei saa enää tuota edullista Varkaus-korttia vaan joutuu siirtymään kalliimman seniorikortin piiriin.

Edunvalvonnasta olen sitä mieltä, että kannattaa olla mukana vaikuttamassa tai jos se ei ole mahdollista osallisuus antaa meidänkin kaupungissa monia kanavia, joiden kautta voi tuoda kehitettäviä asioita näkyväksi.

Näistä kanavista yksi on eläkeläisjärjestöt, joiden toivon edelleen löytävän yhteisen sävelen ja ottavan oppia ja koppia valtakunnallisesta Eetusta, joka teki viime vuonna 13 aloitetta eduskuntaan ikääntyvien elinolosuhteiden parantamiseksi. Kaikkihan me ikäännymme päivä kerrallaan.