Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Jotta muistaisimme kiittää palveluista, kiitämme Päiviönsaaren päiväkotia

Usein sitä itse huomaa herkästi valittavansa asioista, kun jokin palvelu menee pieleen tai emme palvelua saa ollenkaan. Varmasti teemme näin koska ajattelemme, että mehän maksamme veroja.

Mutta onhan elämässämme myös paljon hyviäkin asioita, palveluja jotka toimivat. Olemmeko muistaneet kiittää niistä?

Mietimme joskus, että toisiko elämäämme muutosta sellainen ajatus, ettei kaikkea saa verorahoilla. Auttaisiko meitä sietämään tyytymättömyyttä johonkin se asenne, että mitä me itse voisimme tehdä, jotta jokin palvelu parantuisi? Olisimmeko valmis maksamaan vielä lisää veroja tai olisiko meillä halukkuutta ja mahdollisuutta vaikka sponsoroida esimerkiksi päiväkodin toimintaa jollakin sopivalla tavalla?

Jokin aika sitten uutisissa oli paljon esillä opettajien ja hoitajien työtaistelut, joiden tavoitteena oli parantaa työntekijöiden työoloja ja -ehtoja. Varkaudessa lakkoa ei onneksi ollut, sillä emme me eikä varmasti moni muukaan pystyisi hoitamaan työtänsä normaalisti ilman lasten päivähoitoa.

Oma poikamme aloitti päiväkodin reilu vuosi sitten Varkaudessa Päiviönsaaren päiväkodissa Hamstereiden ryhmässä. Aloitus pojalle ja vanhemmillekin oli hieman vaikeaa, koska olemme tottuneet pojan kanssa olemaan tiiviisti yhdessä.

Päiväkodin henkilökunta otti hienosti vastaan uuden tulokkaan ja vuoden aikana on tarjonnut monenlaista apua ja keskustelutuokiota vanhemmillekin. Edelleenkin ihmettelemme, miten isossa ryhmässä pystytään palvelemaan jokaista lasta ottaen huomioon heidän tarpeensa ja mieltymyksensä. Muistetaan jokaisen unilelut ja omat peittonsa.

Päiväkodin alkutaipaleella poika jopa joskus nukkuikin päiväunia hoitajan sylissä. Minä liikutuin aina, kun kuulin sen.

Ihmettelimme, milloin hoitajat pääsevät lounastauolle tai kahvitauolle? No ei oikeastaan koskaan. Samalla kun laittavat ruokaa lapsille ja syöttävät heitä, niin yrittävät syödä itsekin. Olemme nähneet suurella sydämellä tehtyä työtä, josta olemme erittäin kiitollisia.

Poikamme itkeskelee joskus aamulla, ehkä haluaisi vielä nukkua. Kun tulemme päiväkotiin ja hoitaja sanoo: huomenta, rakas pieni niin pojalla leviää hymy huulille ja samalla vanhemmille koska tiedämme, että voi levollisin mielin lähteä töitä tekemään.

Haluaisimme kiittää kaikkia Päiviönsaaren päiväkodin toimijoita ja erityisesti Hamsterit-ryhmän henkilökuntaa. Te teette ihanaa ja arvokasta työtä. Haluaisimme, että me ihmiset muistaisimme aina kiittää palveluista, jotka toimivat hyvin. Positiivinen ja kiitollinen mieli kantaa eteenpäin sekä sen kiitoksen saajaa, että myös muita kanssakulkijoita. Muistetaan olla kiitollisia, koska huominen voi olla aivan jotain muuta.