Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Erkki Aali | Oppilasmäärä laskee ja on syytä miettiä koulun rakentamista uudelleen

Tekninen lautakunta käsitteli tiistaina Kankunharjun kaavamuutoksen, jonka se hyväksyi äänestyksen jälkeen. Olen tarkastellut tuota tonttiasiaa monenlaisin visioin yrittäen etsiä erilaista näkökulmaa koulun rakentamiselle Kankunharjuun.

Uskon vakaasti, että tuon puiston säilyttäminen on monelle lähialueen asukkaalle tärkeää, joten kampanjointi tulee jatkumaan.

Monen mietinnän jälkeen esitin teknisessä lautakunnassa kaavamuutoksen hylkäämistä. Esitystäni ei kannatettu, joten se raukesi, jonka jälkeen jätin päätokseen eriävän mielipiteeni.

Eriävässä mielipiteessäni toin esille se tosiseikan, että Varkaudessa lasten syntyvyys vähenee koko ajan, joten myös oppilasmäärät laskee aika voimakkaasti tulevina vuosina, joten on syytä miettiä uudelleen uuden koulun rakentamista Varkaudessa.

Kankunharjun koulun rakentamispäätös pohjautuu siihen,että Luttilan ja Puurtilan koulut lakkautetaan huonokuntoisina ja oppilat siirtyvät uuteen kouluun. Oppilaat matkaavat Luttilasta ja Puurtilasta ylittäen myös Puurtilan korkean sillan ja monta vaarallista tien ylitystä koulutiellä.

Miksi ei ole tarkasteltu vaihtoehtona kuljettaa noiden koulujen oppilaat uudenveroiseksi saneerattavaan Könonpellon kouluun, josta löytyy riittävästi tilaa molempien pienten koulujen oppilaille. Näin ei myöskään jää Könönpellon koulu käyttöasteeltaan puolelle teholle. Bussikuljetus olisi pienemmille oppilaille jopa turvallisempi koulumatka.

Jos pienemmille oppilaille jäisi odotusaikaa ennen bussin paluukyytejä, voisi heille järjestää vaikkapa erilaista kerhotoimintaa kolmannen sektorin kanssa.

Kun ottaa huomioon Varkauden kaupungin velkamäärän, tämän turhan investoinnin poisjääminen helpottaa tulevia investointitarpeita.

Tämä on minun mielipiteeni asiaan.

teknisen lautakunnan varapuheenjohtaja