Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Huoli työehtosopimusshoppailusta Servicassa on turha

Vastaamme Jere Sallisen yleisöosastokirjoitukseen Servica alentaa palkkoja (17.5.). Servica Oy tuottaa omistajilleen tukipalveluita kumppanuusperiaattein inhouse-yhtiönä, jonka toiminta on välillisesti julkisrahoitteisesti toimivana yrityksenä hyvin säädeltyä.

Varkauden kaupungin keskittäessä tukipalvelunsa Servicalle, tulisi Varkauden kaupungista samalla myös merkittävä yhtiön osakkeenomistaja. Omistajilla on suuri rooli yhtiön toiminnan ohjauksessa muun muassa laatuun, vastuullisuuteen, tuottavuuteen sekä kehittämiseen liittyvissä linjauksissa.

Servica on työnantajana järjestäytynyt työnantajaliitto AVAINTA:an ja työnantajana se on velvoitettu noudattamaan työnantajaliiton ja henkilöstöjärjestöjen kesken sopimaa työehtosopimusta. Valtaosa Servican henkilöstöstä kuuluu AVAINTA-työehtosopimuksen piiriin, mikä noudattaa pitkälti palkkojen sekä sosiaalisten määräysten osalta Varkauden kaupungin tukipalveluhenkilöstöön nyt sovellettavan Kunta-alan yleisen virka- ja työehtosopimuksen (KVTES) tasoa.

Mahdollisessa liikkeenluovutustilanteessa henkilöstön siirtymisessä noudatettaisiin luovuttajaorganisaatiota (Varkauden kaupunkia) sitovaa työehtosopimusta eli KVTESiä. Näin myös Varkauden kohdalla toimittaisiin ja siirtyvään henkilöstöön sovellettaisiin Servicassa KVTES:n kirjauksia aina sopimuskauden päättymiseen saakka. Alustavan näkemyksen mukaan tuleva sopimuskausi olisi 2-3 vuotta.

Warkauden Lehdessä 17.5.2022 esille tuotu huoli työehtosopimus-shoppailusta on siis turha. Sopimusteknisestikin Servica on velvoitettu noudattamaan KVTESiä siirtyvään henkilöstöön ja ajatukset Servican pyrkimyksistä alentaa työntekijöiden palkkoja ovat jo tästäkin näkökulmasta perusteettomia.

Ystävällisin terveisin

henkilöstöjohtaja

Servica Oy

henkilöstöjohtaja

Varkauden kaupunki