Taipaleenraitin jatke pitää pysäyttää

Tuossa rannassa kävellessä tuli taas mieleen, kuinka uskomatonta on, että halutaan kaataa upeat vanhat männyt pois, että saataisiin muutamalle hassulle ihmisille talo. Tässä kaupungissa tuntuu olevan niin paljon asuttamattomia ja myynnissä olevia asuntoja ja taloja. Vesistöä on joka puolella hyvin lähellä kaikkia, että suuresti kummastuttaa, miksi täytyy uusia rakentaa ja samalla tuhota luontoa ja viedä muun muassa erilaisten eläinten ja hyönteisten asuinympäristöt.

Oletteko ajatelleet sitä, kun vanhan satoja vuosia kasvaneen puun kaadatte, sitä mahtavaa järeää puuta ei siihen enää saa takaisin. Olen saanut todistaa kuinka upea, vanha, suuria kelopuita sisältävä metsä on kaadettu rahan ahneena kokonaan pois. Sitä ei voi käsittää, miten järkyttynyt ja paha olo siitä tulee, niin henkisesti kuin fyysisestikin, kun satoja vuosia kasvanut ekosysteemi tuhottu, muutamassa tunnissa.

Minä, nuorena alle 30-vuotiaana haluaisin päästä elämään rauhallisessa, puhtaassa ympäristössä myös niiden vanhojen luontokappaleiden keskellä ja niitä ihaillen läpi elämäni, enkä seurata kuinka kaikki kaunis tuhotaan ja uskon, että en ole ainoa. Joten pyydän, katsokaa kävellessänne ympärillenne, varsinkin sinne puiden latvoihin. Ymmärtäkää mitä olette menettämässä, jos haluatte hävittää kallisarvoista luontoamme.

Huolestunut

Lue lisää aiheesta