Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääkirjoitus 15.5.2022 Selvitys liikuntapaikoista on paikallaan

Kämärin jääurheilukeskuksen harjoitusjäähallin muuttamisesta toisten lajien käyttöön on jätetty Varkauden kaupungille kaksi esitystä. WJK:n jättämässä kirjelmässä harjoitusjäähallista toivotaan jalkapallohallia ja toisessa kirjelmässä tennishallia. Jääurheilijat ovat yhä sitä mieltä, että harjoitushallilla on tarvetta etenkin jääkiekossa ja taitoluistelussa. Molemmissa lajeissa harrastajista suuri osa on alle 15-vuotiaita, ja heidän harjoitusaikojaan on vaikeaa laittaa kovin aikaiseen aamuun tai hyvin myöhäiseen iltaan. Siksi yksi halli ei tahdo riittää.

Varkauden liikuntapalvelujen esimiehen Marko Kukkosen mielestä harjoituspaikkojen tarve vaatii laaja-alaisen selvityksen, jos liikuntapaikkojen käyttötarkoitusta lähdetään muuttamaan (WL 11.5.). Tällainen selvitys on todennäköisesti tarpeen varsin pian. Lasten ja nuorten ikäluokan pienenevät ja ongelmana alkaa pikemminkin olla, mistä kaikki lajit saavat riittävästi harrastajia. On viisautta tunnustaa tosiasioita ja lähteä kiihkottomasti katsomaan, millaisia harjoitusolosuhteita kukin laji tarvitsee tulevaisuudessa. Treenipaikoiksi pitäisi valjastaa kaikki tilat, jotka ovat jo käytettävissä, olivat ne sitten Varkaudessa tai Kangaslammilla. Onko Sakkyn uusi liikuntasali käytettävissä?

Joukko kaupunginvaltuutettuja teki valtuustoaloitteen marraskuussa kokonaan uuden monitoimihallin rakentamisesta Kämärille. Jos Varkauden kaupungin varat riittävät jossain vaiheessa mittaviin liikuntapaikkainvestointeihin, uimahalli on ehdottomasti ensimmäinen ja tärkein.