Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Keski-Savo Kesälehti tästä.

Ilpo Henttinen | Uimahallin remontissa pitää palata peruskorjausvaihtoehtoon

Onnea ansioistaan palkitulle liikuntapalvelujohtaja Marko Kukkoselle. Oli helppo yhtyä asiantuntijaviranhaltijan toteamukseen uimahalliasian ratkaisun kiireellisyydestä. Saman totesi myös kj. Joonas Hänninen keskiviikon eläketilaisuudessa Warkaus-salissa.

Uimahalli on käyttöasteeltaan toisena liikuntatalon jälkeen, mutta investointilistalla vasta neljäntenä! Koska uuden uimahallin toteutus on taloudellisesti mahdotonta, olisi päivitettävä nykyisestä hallista vuonna 2018 laadittu kunnostus- ja valtionapusuunnitelma.

Laiminlyödyt vuosikorjaukset, ilman pitkiä toimintakatkoja voidaan jaksottaa kesäkausille. Näin rahoituskaan ei kuormita yhtä vuosibudjettia.

Teräsbetonirunkoinen hyvin toimiva, arvostettu arkkitehti Heikki Korppi-Tommolan suunnittelema. ”Ilonpisara” ei ole sortumassa.

Tekniikkaa voidaan edelleen osinakin uudistaa, allas terästää, viemärit sukittaa, puuikkunat kunnostaa, loput hallin alkuperäiset lämpölasit uusia, ulko-ovet vaihtaa kirjaston tapaan, sokkelin raudoitukset ja ulko- ja aulalaatoitukset korjata ja niin edelleen.

Mallilla voidaan tarjota merkittävästi työtä alueemme urakoitsijoille. Saneerausratkaisuun päätyi nyt myös Kouvolan kaupunki, lukuisten muidenkin kuntahallien tapaan, päättäessään saneerata nykyisen uimahallinsa.

Suomen vanhin uimahalli, Helsingin Yrjönkadun hallikin, uudistettiin ja entisöitiin upeaan kuntoon. Kannattaa muuten käydä katsomassa.

laudeparlamentin jäsen