Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääkirjoitus 6.4.2022 Luotettavaa toimintaa tarvitaan jatkossakin

Varkauden kaupunki hakee uutta yrittäjää Vattuvuoren laskettelukeskukseen, nykyiseltä nimeltään Varkaus Ski Centeriin. Mika Muurikoski ei pitkäaikaisessa hommassaan enää jatka.

Luopumista suree moni laskettelija ja ennen kaikkea laskettelijoiden vanhemmat. Mika Muurikoski toi Varkaus Ski Centeriin ammattimaisen toiminnan, ja siksi lapsia on ollut helppo laskea rinteisiin.

Toivottavasti Varkauden kaupunki onnistuu uuden yrittäjän etsiskelyssä. Tavoitteena pitää olla ennen kaikkea luotettava toiminta ja vastuullinen yrittäjyys. Rinteet ovat tärkeä liikuntapaikka monille nuorille.

Pienen laskettelukeskuksen pyörittäminen ei varmasti ole aina herkkua. Toiminta on säiden armoilla, ja tuntuvasti isommat rinteet vetävät väkeä. Varkaus Ski Center on saanut kaupungilta avustusta, josta on käyty paljon keskustelua. Varkauden kaupunginjohtaja Joonas Hänninen tai yrittäjä Mika Muurikoski eivät avaa tarkemmin, mihin yhteistyö lopulta tyssäsi, rahaan vai johonkin muuhun (WL 5.4.). Aiemmin sopimuskierrokset ovat kulkeneet julkisesti lautakunnan ja kaupunginhallituksen kautta. On ymmärrettävää, että päätöksenteon tuomat julkiset keskustelut ovat olleet yrittäjälle raskaita siitäkin huolimatta, että tukea on tullut paljon enemmän kuin vastustusta. No, keskustelu tuli tälläkin kerralla, vaikka sen välttäminen lienee ollut tarkoituksena.

Varkauden kaupungilla on tavoitteena saada koko Vattuvuoren alueen kehittäminen nykyistä kokonaisvaltaisemmaksi, koska alueella on muutakin kuin laskettelurinteet, muun muassa kuntoportaat, frisbeegolfia ja mahdollisuuksia alamäkipyöräilyyn. Tavoite on hyvä ja kannatettava mutta katse pitäisi yhä pitää ammattitaitoisen laskettelurinneyrittäjän löytymisessä.

Rinneyrittäjän luopumista suree moni laskettelija ja ennen kaikkea laskettelijoiden vanhemmat.