Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Erkki Aali | Entä jos Kankunharjun nykyisestä päiväkodista tehdään koulu?

Teknisen lautakunnan varapuheenjohtajana olen saanut hyvin tietoa Varkauden tonttien kaavoitussuunnitelmista. Yrityksille kaavoitetut tontit ovat Varkauteen hakeutuvien yritysten kannalta ensiarvoisen tärkeitä. Ne pitää olla etusijalla kaavoituksessa ilman hiadastavia tekijöitä.K un yritys tarvitsee tontin, on se oltava osoittaa sille välittömästi.

Teknisessä lautakunnassa on myös keskusteltu rantatonttien kaavoituksen tärkeydestä Varkauden vetovoimalle uusien asukkaiden saamiseksi.

Itselläni on näkemys Puurtilan ja Taipaleen alueelle suunnitteilla olevista tonteista. Jos nuo muutama tontti kaavoitetaan, ne todennäköisesti menevät varkautelaisille ostajille eikä näin ollen ole vetovoimatekijä, joten jättäisin nuo alueet rauhaan.

Kaupungin tulisikin hakea suurempia alueita rantatontien kaavoitukseen. Yksi vaihtoehto olisi Konnanniemen rantojen kaavoittaminen.

Tässä kirjoittaessani nousi myös Kankunharjun koulun rakentamiskaavoitus mieleen. Jos nyt sitten Kankunharjun koulu rakennetaan, heittäisin ajatuksiin tulleen ideani pohdittavaksi. En tiedä, onko se huono vai hyvä idea. Mutta ainakin se pienentäisi tuon luonnonpuiston rikkomista.

Kun joskus esitin koulun rakentamista Kankunharjussa sijaitsevien purettavien rivitalojen paikkaa uudelle koululle kerrottiin, ettei se mahdu siihen.

Entäpä jos rakennetaan tuolle paikalle uusi päiväkoti?

Entäpä jos rakennetaan tuolle paikalle uusi päiväkoti? Se kyllä mahtuu hyvinkin siihen. Tehdään nykyisestä päiväkodista remontoimalla ja vaikka hieman laajentamalla uusi Kankunharjun ala-aste.

Sehän voisi olla vaikka 1–4 -luokkalaisille ja 4–6. luokka ohjattaisiin Kuoppakankaan uuteen kouluun.T

Tietenkin jos sinne ei mahdu laajennuksen tulisi olle suurempi. Näin säästyisi suurin osa tuota luonnonkaunista puistoa.

Tässä minun mietteitäni omasta näkökulmasta. Se suotanee minulle.

teknisen lautakunnan varapuheenjohtaja (vas.)