Jussi Mikkonen | Aallon akuuttiosaston henkilökunta välittää potilaista

Varkauden hyvinvointikeskus Aallon akuuttiosaston henkilökunta on kerrassaan ihmeellistä. Kiireestä, henkilökuntapulasta ja ehkä jopa hieman hankalista potilaista (itseni mukaan lukien) huolimatta he jaksavat kulkea osastolla hymyssä suin ja huolehtia potilaista.

Huolehtimista ei tehdä selvästi pelkästään palkan vuoksi vaan potilaista välitetään. Hoitajat, fysioterapeutit ja tukipalveluiden työntekijät tekevät työtä pilke silmäkulmassa niin, että potilaalla olisi mukava olla mahdollisista fyysisistä ja henkisistä rajoitteista huolimatta.

Omaan mieleeni on jäänyt erityisesti iltapalan jakaminen, kun käytävältä kuuluu ruokakärryjen renkaiden ääni ja pian hoitaja on ovella kysymässä, mikä tänään maistuisi.

Olen aina arvostanut hoitoalan työntekijöitä ja julkista terveydenhuoltoa, mutta nyt oltuani yli kolme kuukautta sairaalahoidossa arvostus kasvoi mittaamattoman suureksi. Varkauden akuuttiosastolla tästä ajasta reilun kaksi kuukautta vietettyäni osaston henkilökunnasta tuli ikään kuin toinen perhe.

Apu löytyi aina kaikkiin tilanteisiin – niin suruun, kipuun kuin naurun tarpeeseenkin. Kiitos hyvästä hoidosta ja nopeasta kuntoutumisesta kuuluu siis osaston henkilökunnalle.

Jo hoitojaksoni aikana ja sen jälkeen minulle on noussut huoli hyvinvointialueeseen siirtymisestä. Uusi pelottaa aina ja opittavaa on varmasti paljon.

Toivotaan, että saamme pitää Varkaudessa vahvan ja monipuolisen ja taitavan hoitohenkilökunnan ja -palvelut.

Tietojärjestelmät eivät keskustele keskenään ja monenlaiset työ- ja johtamiskulttuurit kohtaavat toisensa nopealla aikataululla. Suurin toiveeni kuitenkin on, että meidän ammattitaitoinen henkilökuntamme tulee kuulluksi ja osalliseksi muutoksissa.

Parhaiten työn ja sen kiemurat tuntevat sitä tekevät, eivätkä esimeriksi konsultit. Toivotaan, että saamme pitää Varkaudessa vahvan ja monipuolisen ja taitavan hoitohenkilökunnan ja -palvelut.