Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääkirjoitus 16.1.2022 Joroinen sai ansaitun tunnustuksen

Joroisten kunta kävi pokkaamassa hienon tunnustuksen ja komean pokaalin Urheilugaalasta. Joroinen on maan liikkuvin kunta, ja valtakunnallista titteliä kelpaa hehkuttaa kaikessa kunnan markkinoinnissa kuluvana vuonna ja vielä sen jälkeenkin.

Joroisten rinnalla tittelistä kilvoittelivat Janakkala ja Seinäjoki. Ei ole ihan vähäpätöinen juttu päästä ehdolle ja kaiken kukkuraksi päihittää pienen kunnan voimalla tuntuvasti suuremmat kaupungit. Kilpakumppaneilla on ehkä jäähalleja, uimahalleja ja muuta hienoa mutta Joroisilla on jotain vielä tärkeämpää: yhteistyön voimaa.

Kunnanjohtaja Jaakko Kuronen totesi kiitossanoissaan, etteivät 81 frisbeegolfin väylää tai remontoidut mäkihyppytornit tai iso leikkipuisto ole syntyneet pelkästään kunnan rahalla ja työllä. Monessa liikunnallisessa hankkeessa on ollut mukana paljon seurojen ja yhdistysten yhteistyötä, talkootyötä, intoa ja halua tehdä yhteistä hyvää. Kunta on ollut mukana hankkeiden mahdollistajana.

Joroisten kunnan ei silti tarvitse heittäytyä omissakaan ansioissaan liian vaatimattomaksi. Valtakunnallinen tunnustus on ansaittu. Kunta on pitänyt liikkumisen lippua korkealla, ja panostanut monipuolisiin liikuntamahdollisuuksiin monin tavoin.

Hienoin ja määrätietoisin monista ponnistuksista on ollut Kotkatharjun alueen kehitys. Kunta haistoi hyvissä ajoissa ihmisten kasvavan kiinnostuksen liikkua luonnossa, ja pienessä ajassa luontoliikkumisen mahdollisuudet Kotkatharjun alueella ovat lisääntyneet tuntuvasti.

Liikunnan ja myös luonnon ennaltaehkäisevä merkitys ja vaikutus kasvaa, kun kunnat ja maakunnat etsivät keinoja pitää kansalaisten terveydestä huolta ja terveydenhuollon kuluja kurissa. Avainasemassa ovat matalan kynnyksen liikuntapalvelut.

Joroisilla on ollut käytössään yhteistyön voima.