Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Näkökulma Kati Hynninen | "Vaikkei symbolisia käätyjä kaupunginjohtaja päivittäin kannakaan, painon varmasti tuntee jatkuvasti"

Eletty vuosi on hyvästelty ja uusi vuosi 2022 on otettu vastaan odottavin ja toiveikkain mielin.

Tapanani on ollut vuoden vaihteessa kertailla menneen vuoden tapahtumia, hieman haaveilla tulevasta sekä asettaa myös jokunen tavoite alkaneen vuoden tekemiseen.

Päättynyt vuosi sisälsi paljon iloa ja onnistumista, mutta myös elämään kuuluvia epäonnistumisia ja surua. Joulun ajan puolentoista viikon vapaajakso politiikasta toi tarpeellisen hengähdys- ja sulattelutauon.

Elokuussa aloittaneen kaupunginhallituksen ja -valtuuston luistavaa yhteistyötä on ajoittain yritetty hiekoittaa jopa hieman yllättäviltäkin tahoilta, mutta onneksi päätöksentekijät ovat kyenneet valitsemaan toimintalinjan mikä palvelee kaupunkia ja kaupunkilaisia.

Vastuullinen päätöksenteko yhteistyössä on varmasti se tie, mikä auttaa meitä eteenpäin kun kuntatalouden haasteet ja tulevat isot muutokset ravistelevat, vallitsevaa epidemiaa unohtamatta. Vastuullisuutta on osoitettu tarttumalla kuntatalouden haasteisiin ja hyväksymällä tosiasia, että tällä hetkellä meillä ei valitettavasti ole varaa kaikkeen, ei edes kaikkiin niihin päätöksiin mitä menneinä vuosina vankan etunojan voimalla tehtiin.

Onneksi jarrua painettiin ennen kuin mentiin nenälleen.

Vaikkei symbolisia käätyjä kaupunginjohtaja päivittäin kannakaan, painon varmasti tuntee jatkuvasti.

Vastuullisuutta on toki yhtä lailla ajatella myös kotikaupunkimme tulevaisuutta, elinvoiman säilymistä, pitovoimaa ja vetovoiman lisäämistä - toimivien peruspalveluiden lisäksi kunnissa on oltava muitakin ”houkuttimia”. Houkutteleva hyvinvoiva kunta on kunnossa sekä talouden että palveluiden osalta.

Yhteistyön tiivistäminen päättäjien, viranhaltijoiden, kaupungin työntekijöiden kesken sekä kuntalaisten osallisuuden lisääminen tuovat varmasti toivottua lisäarvoa kaupunkistrategian päivitystyöhön ja auttaa meitä edistämään varkautelaisten hyvinvointia tulevaisuudessa. Yhdessä!

Vuoden lopussa saattelimme eläkkeelle 15 vuotta kaupunkia luotsanneen kaupunginjohtajan. Muotokuvan julkistamistilaisuudessa sain kunnian siirtää kaupunginjohtajan käädyt Hannu Tsuparilta hänen seuraajansa Joonas Hännisen kaulaan.

Kehotin uutta kaupunginjohtajaamme kantamaan käätyjä vähintään samanlaisella ylpeydellä ja kunnioituksella kuin hänen edeltäjänsä on tehnyt - kaupunginjohtajan valta tuo mukanaan myös vastuun kaupunkimme luotsaamisesta. Pujottaessani käätyjä kaupunginjohtajan harteille tunsin kuinka raskaat nämä käädyt ovat.

Vaikkei symbolisia käätyjä kaupunginjohtaja päivittäin kannakaan, painon varmasti tuntee jatkuvasti. Tehtäväni on kaupunginhallituksen puheenjohtajana parhaan kykyni mukaan pyrkiä edes hiukan keventämään tätä taakkaa.

Olen etuoikeutetussa asemassa lähellä kaupunginjohtajaa sparraamassa, vaatimassa, tukemassa. Ja vielä etuoikeutetumpi olen, että saan tehdä tätä yhdessä päättäjäkollegoiden kanssa Varkaudessa uudella aikakaudella, jolloin on tilaa laajalle yhteistyölle ja kaikkien mielipiteille.

Elämme nyt vuoden alussa jälleen tiukentuneiden rajoitusten aikaa - toivon kaikille jaksamista ja kaikesta huolimatta hyvää alkanutta vuotta 2022!

Kirjoittaja on kaupunginhallituksen puheenjohtaja.