Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääkirjoitus 28.12.2021 Stora Enso tarjoaa Varkauteeen vakaata kehityksen aikaa

Stora Enso antoi mukavan joululahjan Varkauteen. Noin 23 miljoonan euron investointi Varkauden pakkauskartonkitehtaaseen on jatkumoa myönteiselle kehitykselle, joka alkoi yli kymmenen vuotta sitten kun metsäjätti päätti säilyttää integraatin ja lähteä uudistamaan sen tuotantosuuntia. Paikallisjohtaja Jarkko Tehomaa laskeskelee (WL 22.12.), että yhtiö on laittanut Varkauteen sen jälkeen yli kymmenen miljoonaa euroa vuosittain joka vuosi erilaisiin kunnostus- ja kehitysinvestointeihin. Suurin panos oli paperikone 3:n muuttaminen kartonkikoneeksi oli ja lvl-tuotannon käynnistäminen.

Nyt julkistettua investointia Tehomaa kuvaa monitahoiseksi hankkeeksi, joka parantaa koko tehtaan tuottavuutta. Työpaikkoja sen arvellaan tuovan viisi.

Varkauden tehtaat on ainoa Stora Enson laitoksista, joka käyttää kierrätyskartonkia ja peräti kolmasosan koko maassa kerätyistä kierrätyskartongeista. Määrä kasvaa investoinnin myötä yhä. Kierrätyskartongin hankinta-aluetta laajennetaan Ruotsiin ja Baltian maihin. Mänty- ja kuusikuidun tarve jatkuu silti: sellua käytetään valkoisen kartongin raaka-aineena ja myydään markkinaselluna.

Aiemmin tänä vuonna Stora Enso kertoi pellettilaitoksen rakentamisesta Varkauteen. Vuosi on ollut oikein hyvä tässä suhteessa. Stora Enso tarjoilee nyt Varkauden tehtaille vakaata kehityksen aikaa, ja sen varkautelaiset ottavat enemmän kuin mielellään vastaan. Varkaus on hienosti kiinni tuotannossa, jolla on tulevaisuutta.

Varkaus on hienosti kiinni tuotannossa, jolla on tulevaisuutta.