Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eduskuntavaalien vaalikone on avattu - käy etsimässä itsellesi sopiva ehdokas

Mielipide Erkki Aali | Kämärin polkuja kannattaa kunnostaa

Kävelimme vaimoni kanssa usein Kämärin maisemissa jo ennen uusia upeita siltoja ja totesimmekin, että Kämäri on upea luonnon keidas lähellä keskustaa. Usein tuli esiin sekin seikka, että näitä kävelypolkuja tulisi parantaa leveämmäksi ja tasaisemmiksi.

Nyt kun nuo upeat Kämärin sillat ovat valmistuneet haluisivat myös heikommillakin liikkumismahdollisuuksilla liikkuvat ihmiset päästä nauttimaan Kämärin koskien kuohujen huumasta ja luonnon läheisyydestä. Pari kilometriä pitkä kunnostettu kuntopolku olisi erinomainen kädenojennus kaikille varkautelaisille kuntoon katsomatta.

Varkauden kaupunki joutuu palauttamaan työllisyysmäärärahoja vuosittain valtiolle takaisin, joten vaikkapa ensikeväänä voisi kaupunki työllistää pitkäaikaistyöttömiä tämän kuntopolun rakentamiseen. Olisi työtä ja verotuloja kaupungille eikä niin suurta palautustarvetta.

Alue kaipaisi myös muutaman leveämmän levähdyspaikka, jossa olisi pöytä ja tuolit levähtämistä ja piknikejä varten.

Hieman ihmetyttää, että kun nyt on tapetilla Kämärin kehittäminen, lopetettiin Kämärin uimarannan kunnossapito ja purettiin uimalaituri pois. Mielestäni uimaranta hyvin huollettuna on kaunis rauhallinen uima- ja auringonottopaikka.