Lukijalta | Varkauden Unicefin vapaaehtoiset 20 vuotta lasten puolella

Varkauden ryhmämme on perustettu 9.4.2001, ja olemme osa Suomen Unicef ry:n vapaaehtoisverkostoa. Varkauden toimeliaassa ryhmässä toimii tällä hetkellä kymmenkunta henkilöä, jotka järjestävät hätäapukeräyksiä, erilaisia tempauksia ja tapahtumia yhteistyökumppaneiden kanssa.

Tuotteiden myynti, kortit ja käsityöt, nukkemyyntinäyttelyt sekä arpajaiset kuuluvat toimintasuunnitelmaamme ympäri vuoden ja samalla olemme jakaneet tietoa Unicefin toiminnasta ja lasten oikeuksista. Kiitos kuuluu teille kaikille, jotka olette tukeneet toimintaamme monin eri tavoin ja osallistuneet keräyksiimme vuosien varrella.

Jokaisella vapaaehtoisryhmällä on Unicefin verkkosivuilla oma osionsa, jossa esitellään ryhmän toimintaa, tulevia kokouksia ja tapahtumia. Varkauden ryhmä löytyy myös Facebookista nimellä Varkauden Unicef-vapaaehtoiset.

Maailmasta löytyy aivan liikaa lapsia, joiden elinsuhteet eivät tue normaalia, turvallista kehitystä. Usein oletetaan, että ongelmia löytyy vain kehitys- tai muista kriisimaista, mutta aivan yhtä paljon Unicefilla riittää työtä Suomessa. Lapsiystävällinen kunta on yksi Unicefin malli, joka auttaa kuntia tekemään lasten hyvinvoinnin kannalta oikeita ratkaisuja lasten arjen palveluissa ja päätöksissä.

20 vuoden aikana olemme tehneet ja myyneet Anna ja Toivo nukkeja maailmanlaajuiseen rokotuskampanjaan yli 700 kappaletta ja tuotto on ollut niistä yli 15 000 euroa.

Kokonaistuloksemme on ollut kahdenkymmenen vuoden ajalta yli 200 000 euroa, ja tällä summalla olemme saaneet konkreettisesti toteutettua 1 178 täydellistä koulutarvikelaatikkoa tai 1 278 060 polio- tai tuhkarokkorokotusta maailman lapsille. Nenäpäiväkeräyksiä olemme järjestäneet vuosina 2017-2021.

Unicef-kävely, koulujen oma liikuntatempaus lapsen oikeuksien puolesta. Haluamme kiittää myös varkautelaisia opettajia, jotka ovat järjestäneet vuosittain Unicefin koulukävelyjä lasten ja heidän sponsoreidensa kanssa. Panoksenne on ollut todella merkittävä.

Monet kahdenkymmenen vuoden takaisista tempauksista ja varojen keruumuodoista elävät edelleen. Aika on kuitenkin muuttunut paljon ja nettimaailma on tullut mukaan, niinpä varsin monet keräyskampanjat toteutetaankin jo nettikeräyksenä.

Voit lahjoittaa verkossa tai laittaa pystyyn oman nettikeräyksen Unicefin tuella. Suomessa kerätyt varat tilitetään Unicefin Lastenrahastoon, josta ne välitetään kansainvälisen Unicefin ohjelmatyöhön eri puolille maailmaa. Keräystuotoista lasten hyväksi maailmalle jokaisesta eurosta menee 72 senttiä, Suomeen 6 senttiä ja keräys- ja hallintokuluihin 22 senttiä.

Voit liittyä Unicefin kuukausilahjoittajaksi 80 000 suomalaisen joukkoon. Jo 12 eurolla kuukaudessa voidaan pelastaa lapsen elämä, sillä saa esimerkiksi 34 lapselle vihkot ja kynät koulunkäyntiä vartan, 66 poliorokotetta vaarallista tautia vastaan tai 37 pussia maapähkinätahnaa aliravitsemuksen hoitoon.

Uusia jäseniä kaivataan mukaan vapaaehtoistoimintaamme, ja kaikenikäisiä osaajia tarvitaan. Jokainen ryhmän jäsen tuo mukanaan oman osaamisensa. Vapaaehtoisuushan on käytännössä tietojen, taitojen, kokemuksen, osaamisen, ajan ja energian lahjoittamista ja mikä parasta, yhteistyö on mukavaa hyvän asian puitteissa.

Suomen Unicef ry kiittää vapaaehtoisiaan pitkäaikaisesta vapaaehtoistyöstä ansiomerkeillä. Kultainen ansiomerkki myönnetään 20 vuoden aktiivisesta vapaaehtoistyöstä Unicefin ja maailman lasten puolesta.

Varkauden paikallisryhmässä kultaisen ansiomerkin saivat Ritva Kupiainen, Anu Aho ja Arja Taskinen. Heidän lisäkseen perustajajäsen on Mirjami Juutilainen, joka on vastaanottanut kultaisen ansiomerkin jo aiemmin. 15 vuoden toiminnasta on myönnetty hopeiset ansiomerkit Elli Petsolalle ja Lahja Nokelaiselle.

puheenjohtaja

sihteeri