Pääkirjoitus 13.10.2021: Warkauden Lehti pitää pintansa

Warkauden Lehti on selvinnyt hyvin haasteellisissa ajoissa. Tuoreet Kansallisen Mediatutkimuksen KMT:n tulokset näyttävät, että printtilehden lukijamäärä on kasvanut pari prosenttia vuoden takaisesta. Se on suorastaan loistava tulos aikoina, jolloin perinteinen printti on menettänyt lukijoita muille kanaville.

Jokainen Warkauden Lehti tavoittaa 16 400 lukijaa. Kokonaistavoitettavuus lehdellä on 21 000 – sen verran lukijoita Warkauden Lehdellä on viikossa. Varkautelaisista lehti tavoittaa lähes 73 prosenttia.

Warkauden Lehti on kuitenkin jo paljon muutakin kuin paperinen lehti. Digitilaajien määrän kasvu on ollut tuntuvaa, ja digilehden lukijamäärät verkossa ovat nousseet tasaisesti. Sähköiset palvelut kehittyvät koko ajan. Warkauden Lehteä voi lukea sähköisenä näköislehtenä ja päivittyvien uutisten verkkosivustona. Molemmat taipuvat myös omiin mobiilisovelluksiin. Sähköisten palvelujen kehittyminen takaa, että tilaaja kykenee kaikissa oloissa saamaan uutiset luettavakseen. Uutisvirta kulkee kätevästi lukijan mukana kännykässä tai läppärillä.

Uutisoinnin nopeus on ollut aina toimittajien tavoitteena myös paikallisesti. Digitaalista kanavien ansiosta tieto saadaan lukijoille pienessä hetkessä. Erityisesti koronapandemian alkuaikoina lukijat janosivat paikallista tietoa tilanteesta, ja se näkyi suoraan myös verkkojuttujen isoissa lukijamäärissä.

Warkauden Lehden tilaaja- ja lukijamäärien kehitys ei ole itsestään selvyys – päin vastoin. Paikallinen lehti on monien vaatimusten puristuksessa: lehdentekijät tuntevat niin oman alueen kehityksen kuin media-alan yleisen kehityksen paineet. Siksi onkin aihetta erityiseen iloon ja kiitollisuuteen uskollisille tilaajille ja lukijoille, että Warkauden Lehti on yhä kyennyt pitämään pintansa.

Digitaalisten kanavien ansiosta tieto saadaan lukijoille pienessä hetkessä.

Kommentoi