Pääkirjoitus 9.10.2021: Walkers-toiminnalle on varmasti tarvetta Varkaudessa – toivottavasti juuri oikeat parkkipaikat Wautolle löytyvät

Walkers-auto eli Wauto liikkuu taas Varkaudessa. Liikkuva nuorisotila on siellä, missä nuoretkin. Carlsonin parkkipaikka, Vattuvuori, Könönpelto, Waltterin koulu, Repokangas ja muut koulut, luettelee Walkers Warkauden toimintavastaava Maiju Vaalimaa keskiviikkojen ja torstaiden pysähdyspaikkoja (WL 6.10.). Lisäksi yläkoululaiset sekä lukion ja ammattiopiston opiskelijat voivat käydä Leijonaksi ristityssä asuntoautossa jutustelemassa muutaman kerran kuussa.

Walkers-toimintaa kokeiltiin Varkaudessa viime keväänä ja kokemukset olivat hyviä. Wauto tavoitti 686 nuorta kolmen kuukauden aikana.

Walkers-toiminta on Aseman Lapset ry:n kehittämä nuorisotyön muoto, joka perustuu aikuisten antamaan aikaan ja läsnäoloon. Ajatus ei siis ole, että nuoria tapaavat vain nuorison kanssa muutenkin työskentelevät. Varkaudessakin toimintaan lähti mukaan vapaaehtoisia aikuisia, joiden innokkuus ja yhteydenotot olivat yksi syy, että Walkers sai jatkoa.

Lisää vapaaehtoisia mahtuu mukaan. Waparit voivat olla monenlaisista taustoista, tavallisia aikuisia, jotka haluavat antaa aikaansa nuorten tapaamiseen. Keväällä tietoa olisi saanut olla enemmän esimerkiksi kalastuksesta ja mopojen korjaamisesta. Tärkeintä lienee, että aikuiset kohtaavat nuoria Walkersin ajatusmallin mukaisesti hyvällä ja reilulla asenteella. Koko Walkers-toiminnan lähtökohta on lisätä aikuisten läsnäoloa nuorten arjessa.

On hienoa, että Varkauden kaupunki, Varkauden seurakunta ja niiden yhteistyötahot satsaavat tämänkaltaiseen nuorisotoimintaan, jolla on mahdollisuuksia kohdata myös niitä nuoria, jotka eivät lähde vaikkapa Nuorten talon tai muuhun järjestettyyn harrastus- ja nuorisotoimintaan. Tällaiselle toiminnalle on varmasti tarvetta Varkaudessa – toivottavasti juuri oikeat parkkipaikat Wautolle löytyvät.

Kommentoi